De Bio Cup: duurzaam en volledig biologisch afbreekbaar

BPA vrije biobased Bio Cup

Veel mensen zijn dagelijks onderweg met de auto of de trein en genieten onderweg van een kopje koffie of thee. Helaas zien we dat veel cafe’s of afhaallocaties drankjes serveren in wegwerpbekers. Omdat wegwerpbekers een verspilling zijn en gewone mokken voor thuis niet praktisch zijn om mee te nemen zorgt de Bio Cup ervoor dat je je drankje gemakkelijk op een duurzame manier mee kunt nemen. De Bio Cup is optimaal geschikt voor To Go-gebruik en gemaakt van suikerriet, een afvalproduct van de suikerproductie.

Milieuvriendelijke Bio Cup

Traditioneel wordt plastic voor verpakkingen en flessen gemaakt van aardolie. Om plastic te maken zuiveren bedrijven aardolie tot nafta en gekraakt tot ethyleen. Een heel ingewikkeld proces. De productie van aardolie en de verwerking tot plastic kost energie, produceert veel koolstofdioxide (CO2) en kan milieuvervuiling veroorzaken. De Bio Cup is gemaakt van biodegradeerbare kunststoffen die gewonnen zijn uit de resten van suikerriet. Biologisch afbreekbare kunststoffen zijn kunststoffen die door de werking van levende organismen, meestal microben, kunnen worden afgebroken tot water, kooldioxide en biomassa.

Door op de hiernaast afgebeelde cijfers bij de bidon te klikken zie je de eigenschappen van deze bijzondere Bio Cup:

1
2
3
4
5
1

Gemaakt van biobased plastic (suikerriet)

2

Handige opening en gemakkelijk drinken zonder lekken

3

Gemakkelijk (onderweg) met één hand te gebruiken

4

Volledig BPA en voedselveilig

5

Perfecte timing voor onderweg: houd tot drie kwartier warm

Van suikerriet afval naar Bio Cup zonder plastic geur en smaak!

We weten dat bossen overal ter wereld worden bedreigd. Daarom vinden wij het belangrijk om te werken met alternatieve materialen waar geen ontbossing voor nodig is. Suikerriet is een hernieuwbare, snelgroeiende grondstof die voor een aantal doeleinden wordt verbouwd, zoals rietsap. Zodra het sap is geëxtraheerd worden de suikerrietsteel meestal verbrand of weggegooid. Een andere optie is dat de geplette stengels worden bewaard als een ‘’teruggewonnen hulpbron’’ en als andere items worden verwerkt voordat ze worden weggegooid, zoals bio plastic. De stengels worden getransformeerd tot een pulp die kan worden gebruikt om producten te maken die anders (deels) van boomvezels zouden worden gemaakt. Dit betekent dat er minder bomen nodig zijn om de Bio Cup te maken en dat we afval hebben teruggewonnen dat anders zou worden verbrand of gestort.

Bio Cup gemaakt in Duitsland

Met de Bio Cup ondersteun je een duurzame leefstijl met minder wegwerpplastic. Daarnaast is de Bio Cup ontworpen in Nederland en geproduceerd in Duitsland.

Bedrukte Bio Cups als relatiegeschenk

De Bio Cup is niet alleen een praktisch item, het kan ook bijdragen aan een vergroting van je naamsbekendheid. Zo is het mogelijk om de Bio Cup te laten bedrukken met een eigen logo, quote of print. Duurzame bedrukte relatiegeschenken kunnen daarnaast een positief imago geven aan je bedrijf of merk. Door een bedrukte Bio Cup op basis van suikerriet te gebruiken in plaats van een wegwerp variant heb je een goed alternatief in handen.

Retulp Bio Cups: een ECHT duurzaam geschenk

  • Gemaakt van suikerriet
  • Scherpe en duidelijke all-in prijzen zonder bijkomende kosten
  • Waterdonatie bij iedere verkochte duurzame Retulp fles