De decembermaand komt dichterbij. De tijd van lichtjes, gezelligheid, samenzijn en cadeaus. Maar daarin staat duurzaamheid niet altijd voorop. Hoe vaak krijg of geef je een cadeau waar je eigenlijk niets mee kunt? Wat ergens op een stapel of in de prullenbak verdwijnt? Zonde natuurlijk! Hieronder geven wij 5 tips voor duurzame en fijne cadeaus. Je kunt deze blog printen en per ongeluk bij de accountmanager laten liggen.¬†ūüėČ

Geef ‘Niks’

Is het niet een beetje vreemd om niets te geven? Niet als je weet dat je met dit cadeau van ‚ÄėNiks‚Äô goede projecten van Greenpeace steunt. Je geeft je medewerkers of relaties dus een heel mooi cadeau en een goed gevoel. Dat is beter van een cadeau van niks, toch?

Mm, Tony Chocolonely

Op kantoor zijn wij allen groot Tony Chocolonely-fan en de nieuwste smaken liggen al snel op onze bureaus om te proeven. Behalve dat de chocola lekker is zit er natuurlijk ook een goed verhaal achter. Juist de erkenning dat de chocola helaas nog niet 100% slaafvrij is maar dat Tony daar wel naar streeft is fantastisch. En wist je dat je de repen ook kunt laten personaliseren met je eigen logo of slogan?

Cirkeltje rond met Looped Goods

De slogan van Looped Goods is ‚Äėrond is ons nieuwe recht‚Äô. Daarmee doelen ze op de circulariteit van hun producten. Ze zijn ofwel gemaakt van restmateriaal ofwel sturen ze aan tot een duurzamere levensstijl. Naast losse producten stellen ze ook leuke themapakketten samen. Shop niet recht, maar rond!

Greenstories

Greenstory is opgericht met de missie om een positieve impact te maken op de wereld, door middel van duurzame schrijfartikelen. En wat is er duurzamer dan een uitwisbaar notitieboek dat je dus keer op keer kunt gebruiken? Deze mooie boekjes kun je ook zakelijk laten bedrukken. Een ideaal geschenk voor op kantoor, dus!

Last but not least, Retulp

Naast dat onze producten te koop zijn in diverse winkel, leveren wij ook bedrukte relatiegeschenken, vanaf 50 stuks. Een duurzame manier om je boodschap of logo door te geven. Behalve de besparing van wegwerpflesjes en -bekers doneer je als bedrijf ook schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden! Dat is nog eens een fijn cadeau om te geven en te krijgen.

Idee√ęn en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mari√ęnwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke