Earth Day 2023

Op 22 april is het weer Earth Day. Deze dag werd voor het eerst georganiseerd in 1970 als een reactie op de vormen die de consumptiemaatschappij in de Verenigde Staten had aangenomen. In 1962 schreef Rachel Carson haar bestseller Silent Spring. Door dit boek ontstond er een groeiend bewustzijn en zorg bij een breder publiek over het milieu, en de link tussen vervuiling en de volksgezondheid. Na een enorme olielek in Santa Barbara in 1969 nam Senator Gaylord Nelson het initiatief voor een event wat uiteindelijk Earth Day werd! De eerste jaren was dit een Amerikaans feestje, maar sinds 1990 wordt er wereldwijd aandacht aan besteed.

Earth Day is de dag waarop we extra stilstaan  bij de toestand van de Aarde, en niet alleen stilstaan maar ook aanzetten tot actie en actie ondernemen. Zeker in deze tijd waarin klimaatverandering steeds duidelijker haar sporen achterlaat is deze dag geen overbodige luxe. Door nieuwe media zoals social media wordt deze beweging steeds groter en diverser. Wist je dat Earth Day op dit moment wel 1 miljard mensen bereikt?

Het is tijd voor verandering, en Earth Day is een dag waarop door middel van educatie steeds meer mensen tot actie worden geïnspireerd. De informatie laat zien waar jij als individu en consument heel makkelijk invloed kan uitoefenen. Want we kunnen allemaal keuzes maken die beter zijn voor onze Aarde. Dit kan al heel makkelijk door bewust te kijken naar wat je (niet) koopt. Consuminderen is al een heel belangrijk machtsmiddel. Laat grote producenten zien dat je het anders wil en doet.

Ook op het moment dat je wel iets koopt heb je de keuze om te gaan voor een duurzamere oplossing. Lees hier eens over onze Mission Indisposable voor tips. Want een ding is duidelijk, onze Aarde heeft ook jou nodig!

Kortom, Earth Day is helaas heel hard nodig om te laten zien hoe mooi en kostbaar onze planeet is. En voor zo ver we nu weten is er maar eentje van binnen ons bereik. Het is dus van levensbelang voor onszelf en toekomstige generaties om met meer respect, liefde en zorg met onze planeet om te gaan. Vraag jezelf af hoe jij de Aarde door wil geven. Het zou toch fantastisch zijn als we de Aarde in een betere conditie aan de volgende generatie door kunnen geven? Dus….welke stap ga jij vandaag zetten om deze prachtige planeet een beetje mooier te maken?