Retulp fles bij Heineken event

In de spotlight: Kingcanary & Retulp

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar hoe en waar onze producten worden ingezet. Event agency Kingcanary uit Amsterdam plaatste een bestelling bij Retulp voor een groot event van Heineken. Wij kregen een kijkje achter de schermen van project manager Selfa Verlaat.

Waarom Kingcanary koos voor Retulp

Selfa: ‘Vanuit Kingcanary zijn we steeds meer bezig met de footprint die we achterlaten. Zeker in de evenementenbranche is er nog veel te verbeteren. Dus al is het nog lang niet perfect, wij denken steeds meer na met en voor onze klanten hoe we een event kunnen verduurzamen. Tijdens het Heineken event in juli was ik vanuit het project- en organisatieteam onder andere verantwoordelijk voor  de “duurzaamheid”. Afval was het grootste aandachtspunt. Vanuit die gedachte ontstond het idee om helemaal geen single-use waterflesjes in te zetten en zo kwamen we bij Retulp terecht. Met een mooie boodschap (for yourself, another and the planet), zeker met het sponsoren van drinkwatervoorzieningen. Daarnaast een hele mooie fles, die ook zeker geschikt is voor de zakelijke markt.’

 

Hoe onze flessen zijn ingezet

‘De flessen zijn gebruikt in plaats van plastic waterflesjes. We hebben door de hele locatie heen waterpunten neergezet waar zowel de crew als de gasten hun flessen konden bijvullen. Voor de gasten gingen we nog een stapje verder. Voorafgaand aan elke plenaire sessie stonden er flessen klaar gevuld met koud water. Na afloop van de sessie konden de gasten de vuile en lege flessen weer achterlaten en wij zorgden ervoor dat ze werden schoongemaakt en opnieuw gevuld. De reacties waren enorm goed, zowel de crew als de gasten konden deze actie erg waarderen. Daarnaast is de fles natuurlijk een hele mooie give-away en herinnering aan het event.’

Retulp flessen bij Heineken event

Anti-plastic heroes

‘Met deze actie hebben we ongeveer 7.500 plastic flesjes bespaard en we hebben zowel de crew als de gasten bewust gemaakt. Wie weet hoeveel flesjes zij nog gaan besparen met de flessen in de toekomst?’

Wij zijn ontzettend trots dat onze flessen hebben kunnen bijdragen aan een duurzamer event en goed om te zien dat er concrete stappen worden ondernomen om de evenementenbranche te verschonen.
Daarnaast heeft Kingcanary met hun bestelling een donatie gedaan van maar liefst 800.000 liter schoon drinkwater. Fantastisch!

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke