RVS drinkflessen: alles wat je moet weten

Voldoende water drinken is voor iedereen van enorm belang en dat is precies de reden waarom veel mensen flesjes water met zich meenemen. Helaas zijn er nog veel mensen die plastic flesjes blijven kopen. Dat is natuurlijk niet bepaald duurzaam.

Veel beter zou zijn als iedereen een RVS waterfles aan zou schaffen. Waarom? Het heeft veel voordelen voor jou en daarnaast is het milieuvriendelijk. Zeg nou zelf, wie wil er nu niet bijdragen aan een betere wereld? Wij willen je laten zien waarom het verstandig is om een RVS drinkfles aan te schaffen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over RVS drinkflessen!

Waarom een RVS drinkfles?

De belangrijkste reden voor de aanschaf van een RVS waterfles is het positieve gezondheidseffect. In reguliere plastic flesjes zit BPA. Dit is een giftige stof die een plastic flesje afgeeft aan water als je deze voor een langere tijd hergebruikt. Er zijn vele merken die pleiten dat ze ‘BPA-vrij’ zijn, maar helaas is dit niet altijd helemaal waar. Er zijn verschillende varianten van de giftige stof waardoor het risico op vergiftiging altijd aanwezig zal blijven. Een RVS waterfles kent dit gevaar niet, waardoor jij onbezorgd door kan gaan met je gezonde levensstijl.

Een RVS drinkfles bespaart je kosten

Naast het belangrijke gezondheidsvoordeel, is het aanschaffen van een RVS waterfles ook nog eens goed voor je portemonnee. De prijs van een plastic waterflesje is aanzienlijk hoger dan wanneer je gebruik zou maken van kraanwater.

RVS drinkflessen gaan lang mee. De fles is eenvoudig schoon te maken waardoor het water geur- en smaak vrij blijft. Hierdoor kun jij de fles blijven hergebruiken, en binnen de kortste keren heb jij de aankoop al terugverdiend terwijl je het milieu een handje helpt.

RVS drinkflessen zijn erg goed voor het milieu

Een RVS waterfles die een leven lang meegaat is niet alleen goed voor jouw eigen portemonnee, maar het zorgt ook voor een stuk minder afval in de wereld. Onze prachtige oceanen bestaan uit een gigantische plastic soup waar plastic flesjes een ontzettend groot onderdeel van zijn. Met de aanschaf van een RVS waterfles draag ook jij je steentje bij aan verspilling en de bestrijding tegen de plastic soup in onze oceanen.

Waarom een RVS drinkfles van Retulp?

Retulp biedt herbruikbare waterflessen in alle soorten en maten om wegwerpplastic tegen te gaan. Er is keuze uit verschillende soorten drinkflessen en thermosflessen. Bovendien wordt er bij iedere verkochte waterfles 1000x de inhoud aan schoondrinkwater gedoneerd aan derdewereldlanden. Op deze manier drinkt er altijd iemand met je mee. Dit maakt een RVS drinkfles van Retulp goed voor jezelf, een ander en de planeet!