Tulper als ‘Best Practice’ op Nederland Circulair

Bronvermelding: Gepubliceerd op 01 september 2016 door Bas Jongerius op circulairondernemen.nl

Tulper: Love water, leave Plastic

Tulper bottles


Het doel van de social enterprise Tulper is om een bijdrage te leveren aan oceaanbescherming door plastic gebruik terug te dringen. Tulper brengt duurzame drinkflessen van bio plastics op de markt die dienen als alternatief voor single-use plastics.

I’m not plastic
Tulper blikjes zijn niet van blik en niet van plastic en hebben dus minimale impact op het milieu. Het gebruikte materiaal wordt PLA (polylactic acid) genoemd. PLA is gemaakt van 100% plantaardige zetmeel extract, is daarom 100% biologisch afbreekbaar en bovendien composteerbaar.

Bewustwording
Naast de verkoop van hun biobased flessen is Tulper actief in het verhogen van de bewustwording van plastic gebruik in het dagelijks leven, zo geeft Tulper in samenwerking met de Sea First Foundation presentaties op scholen en worden ‘beach clean-ups’ georganiseerd. Daarnaast stimuleert Tulper Hoge School studenten om circulaire producten te ontwerpen en circulair te gaan ondernemen.

Ambitie
In 2020 ambieert Tulper een internationaal ‘made in Holland’ watermerk te zijn dat met een breed assortiment biobased producten een aantoonbare bijdrage levert aan de verkleining van de plastic soup. Op dit moment is Tulper op zoek naar (Nederlandse) productiebedrijven en ontwerpers die aan de slag willen met plastic soup-plastic. Bekijk hier de uitdaging van Tulper op circulairondernemen.nl.

tulper-anti-zwerfafval-nederlandcirculair

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke