Samenwerking Sea First Foundation & Retulp

Sea First pakt niet alleen de bedreigingen van onze natuur aan, maar zoekt samen met verschillende partijen de samenwerking op. Om zo samen op het juiste moment, op de juiste plaats en op het juiste niveau invloed uit te kunnen oefenen waar het nodig is. Dit leidt regelmatig tot sterke en waardevolle partnerschappen.

De zeeĆ«n en oceanen staan bloot aan bedreigingen die zeer divers zijn van aard, omvang en oorsprong. Door het leven in zee te herstellen, wordt ook het klimaat gunstig beĆÆnvloed. Hiervoor moeten heel wat zeereservaten opgericht worden. Hier is vissen verboden en kan de visstand weer herstellen. Dit zal de totale biodiversiteit sterk bevorderen.

Oprichter Dos Winkel begon in 1983 met onderwaterfotografie op het Caribische eiland Bonaire. InĀ Ā ruim drie decennia en ruim 5.000 uur onder water heeft hij niet alleen een internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf, maar levert hij als oprichter en voorzitter van de Sea First Foundation – samen met zijn team van vrijwilligers – tevens een belangrijke bijdrage aanĀ oceaanbeschermingĀ door middel van educatie.

Sinds 2015 is oprichter oprichter Richard Gabriel vrijwilliger bij SFF en daarnaast doneert Retulp af en toe met Retulp producten aan deze mooie stichting. Bovenstaande foto is uit 2015 tijdens een beach clean up actie in Scheveningen. Links naast Richard staat plastic soup surfer Merijn Tinga waar Retulp ook warme banden mee heeft.

Sea First tracht mensen warm te maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. Dit doen we met bewustwording en educatie. De belangrijkste doelgroep voor Sea First is kinderen en jongeren: zij zijn immers de volwassenen van de toekomst. Daarnaast organiseert Sea First ook acties en lezingen voor het brede publiek. Wordt ook vrijwilliger bij SFF: https://www.seafirst.org/vrijwilligers

Sea First Foundation
Sea first foundation - Richard Retulp