Biodrup elegante 500ml drinkfles

Geïntroduceerd in september 2021, onze nieuwe bio drinkfles. Gemaakt van rietsuiker, comfortabele vormgeving en handig in gebruik.

Biodrup eco drinkflessen

Sinds 2015 heeft Retulp al bidons gemaakt van suikerriet in het assortiment en sinds september 2021 de nieuwe Biodrup. Met de introductie van de nieuwe Biodrup waterfles koop je niet alleen een mooi gevormde waterfles, maar lever je ook een bijdrage aan een betere wereld. Hoge kwaliteit fles met een lange levensduur gemaakt van ruwe materialen uit suikerriet.

1% aan Unicef Plastic Bricks

Plastic Bricks is een duurzaam project waarmee plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen in Ivoorkust. Het West-Afrikaanse land heeft een enorm afval probleem. Slechts vijf procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan er in Ivoorkust 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. De fabriek van UNICEF koopt het plastic afval direct in bij de vrouwen en verwerkt het tot bouwstenen. Middels samenwerkingen met partners en duurzame oplossingen biedt UNICEF vrouwen en jongeren in Ivoorkust hoop voor de toekomst. UNICEF traint moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Bij de recycling fabriek kopen zij het plastic afval direct bij de vrouwen voor een eerlijke prijs. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die worden gebruikt voor de bouw van nieuwe klaslokalen.