Bio bidons

Duurzame bidons gemaakt van suikerriet.

 • Ruiken & smaken niet naar plastic
 • goedkoop duurzaam alternatief
 • Met leuke Retulp prints of eigen ontwerp

Retulp bio bidons 

Bij Retulp zijn we niet van plastic dat gewonnen wordt uit schaarse en vervuilende grondstoffen. Onze bio bidons worden gemaakt van de duurzame grondstof suikerriet waardoor ze 100% recyclebaar zijn. Met deze bidon gaan we de strijd aan met plastic sportbidons die met regelmaat in de natuur belanden. De bidons passen daarnaast bij een sportieve en gezonde levensstijl en dragen tegelijkertijd bij aan een beter milieu. In de bewustwording rondom het probleem van plastic afval valt er nog veel te winnen – maar met deze bio bidon zetten we een stap in de goede richting!

Door voor een natuurlijke grondstof te kiezen die zowel hernieuwbaar is als CO2 opneemt tijdens het groeiproces, minimaliseren we de uitstoot en vervuiling van het proces en gebruik van de bidons. Hoewel de bidons dus dezelfde kwaliteit hebben als traditionele plastic bidons, zijn ze een stuk beter voor de wereld!

Onze bidons worden voor ruim 95% vervaardigd uit duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Er wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Bij de groei van suikerriet neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien zijn alle verwerkte materialen op basis van dit natuurproduct veilig voor voedsel en volledig recyclebaar.

Een milieuvriendelijke bidon die is gemaakt uit suikerriet. De Bidon wordt geproduceerd in Nederland en is 100% recyclebaar en voedselveilig. Met de aanschaf van een Biobased Bidon 750 ml drinkfles zorg jij ervoor dat er 750 liter aan schoon drinkwater wordt gedoneerd in ontwikkelingslanden. Dit organiseren wij samen met onze partner Made Blue.

No excuse for single use

Zeg nee tegen plastic en ja tegen suikerriet

De bio bidons zijn zeer geschikt als relatiegeschenk of bijvoorbeeld als verrassing voor je medewerkers of leden van de sportvereniging. 

Cadeau tip!

Retulp Bio Bidon + DoenKado cadeaubon

Combineer een praktische Retulp Bio Bidon met een DoenKado cadeaubon voor een belevenis naar keuze! Het is mogelijk de bidons te personaliseren met eigen logo of opdruk.  Prijslijst flessen
  Waar worden de bio bidons van gemaakt?

  De biobased bidon wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd en is van minimaal 87% rietsuiker en maximaal 13% regulier PE plastic, wat BPA vrij is. Er wordt bij de productie minder gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen, maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Wanneer suikerriet groeit, neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Alle verwerkte materialen zijn getest op voedselveiligheid en voldoen aan de meest recente Europese wet- en regelgeving. Ook zijn ze volledig recyclebaar.

  Zijn bio based flessen de beste oplossing voor het milieu?

  Nee bio based flessen zijn nauwelijks beter voor het milieu dan reguliere plastic flessen. De beste en meest makkelijke manier om iets voor het milieu te doen is kraanwater drinken uit een hervulbare drinkfles. Voorkomen is veel beter dan recyclen of bio materialen. De missie van Retulp is om hergebruik te bevorderen en niet om gebruik van bio materialen te promoten. Al hebben bio materialen natuurlijk wel zijn bijkomstige voordelen.

  Waar worden de bio bidons gemaakt?

  De grondstof komt uit Brazilië. De bio bidons worden in Nederlands geproduceerd.

  Waarom zijn niet alle flessen gemaakt van bio plastics?

  Over biologisch afbreekbare plastics en bioplastics bestaat veel verwarring. Zo wordt de Plant Bottle van Coca Cola als duurzame verpakking gepresenteerd, omdat deze voor 30 procent gemaakt is van natuurlijke grondstoffen (suikerriet). De productie vergt minder energie, maar de flesjes zelf zijn niet biologisch afbreekbaar. Een ander bezwaar is dat de grondstoffen voor bioplastics ook als voedsel gebruikt kunnen worden en de aanleg van plantages bij kan dragen aan verdere ontbossing. Dus voor wegwerpverpakkingen zijn bioplastics nauwelijks een oplossing. Voor herbruikbare Retulp bio bidons is het een prima grondstof met een iets lagere milieu belasting als regulier plastic. Indien je de bio bidons gebruikt i.p.v. wegwerp petflesjes met water dan doe je echt iets goeds voor het milieu. Daarnaast is het grote voordeel van bio bidons dat ze niet smaken en ruiken naar plastic.

  Zijn de flessen/bidons naast water ook geschikt voor andere dranken?

  De flessen/bidons zijn te vullen met: (koude) dranken zoals vruchtensappen, diksap, melk, yoghurtdrank, ijsblokjes (dan blijft het lekker koel) of stukjes fruit (zoals een schijfje limoen). Met zuivelproducten is het wel van belang dat de fles daarna goed schoongemaakt wordt, vooral de dop. Wij raden het af om koolzuurhoudende dranken in je fles te doen omdat bij veel schudden of beweging de druk verhoogd kan worden. Daarnaast kan bij de bidons de binnenkant verkleuren van andere dranken dan water.

  Hoe houd ik mijn fles/bidon het beste schoon?

  Voor het eerste gebruik: spoel de fles/bidon en de dop(pen) goed af in een sopje. Was de fles/bidon vervolgens af met de hand. Door de grote opening kun je met een afwasborstel overal makkelijk bij. Door de afgeronde hoeken blijft daar geen vuil achter.

  Sommige flessen zijn vaatwasserbestendig. Op het label bij de fles staat of deze in de vaatwasser kan. Let op: In verband met de coating kan dit enkel op lage temperaturen. Om de fles zo lang mogelijk mooi te houden, adviseert Retulp de flessen zo veel mogelijk met de hand te wassen. De dop is niet vaatwasserbestendig. Hoe je de fles het beste kunt schoonmaken lees je hier.

  Overzicht van alle drinkflessen

  Toch liever een andere drinkfles of sportfles dan deze Bio Bidon? Bekijk dan hier een overzicht van alle drinkflessen.