Bio bidons

Duurzame bidons gemaakt van suikerriet.

 • Ruiken & smaken niet naar plastic
 • Scherp geprijsd
 • Leuke prints

Retulp bio bidons

Bij Retulp zijn we niet van plastic dat gewonnen wordt uit schaarse en vervuilende grondstoffen. We hebben hier dan ook een oplossing op bedacht: bioplastic! Onze bio bidons worden gemaakt van de duurzame grondstof suikerriet waardoor ze 100% recyclebaar zijn. Met deze bidon gaan we de strijd aan met plastic sportbidons die met regelmaat in de natuur belanden. De bidons passen daarnaast bij een sportieve en gezonde levensstijl en dragen tegelijkertijd bij aan een beter milieu. In de bewustwording rondom het probleem van plastic afval valt er nog veel te winnen – maar met deze bio bidon zetten we een stap in de goede richting!

Door voor een natuurlijke grondstof te kiezen die zowel hernieuwbaar is als CO2 opneemt tijdens het groeiproces, minimaliseren we de uitstoot en vervuiling van het proces en gebruik van de bidons. Hoewel de bidons dus dezelfde kwaliteit hebben als traditionele plastic bidons, zijn ze een stuk beter voor de wereld!

Een milieuvriendelijke bidon die is gemaakt uit suikerriet. De Bidon wordt geproduceerd in Nederland en is 100% recyclebaar en voedselveilig. Met de aanschaf van een Biobased Bidon 750 ml drinkfles zorg jij ervoor dat er 750 liter aan schoon drinkwater wordt gedoneerd in ontwikkelingslanden. Dit organiseren wij samen met onze partner Made Blue.

Bidon 750 ml

Hydrate 

Bidon 750 ml

Bicycle 

Bidon 750 ml

Ocean 

Bidon 750 ml

Fish 

No excuse for single use

Biodrup elegante 500ml drinkfles

Gemaakt van rietsuiker, comfortabele vormgeving en handig in gebruik.

 • Ruiken & smaken niet naar plastic
 • Comfortabele vormgeving
 • Handig in gebruik

Biodrup eco drinkflessen

Maak indruk met onze prachtige biodrup drinkflessen. Niet alleen mooi maar ook nog eens goed voor het milieu. De drinkflessen zijn gemaakt van bioplastic gebaseerd op suikerriet en vervangen daarmee duizenden PET-flessen. Bekijk snel alle mogelijkheden! Sinds 2015 heeft Retulp al bidons gemaakt van suikerriet in het assortiment en sinds september 2021 de nieuwe Biodrup. Met de introductie van de nieuwe Biodrup waterfles koop je niet alleen een mooi gevormde waterfles, maar lever je ook een bijdrage aan een betere wereld. Hoge kwaliteit fles met een lange levensduur gemaakt van ruwe materialen uit suikerriet.

1% aan Unicef Plastic Bricks

Plastic Bricks is een duurzaam project waarmee plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen in Ivoorkust. Het West-Afrikaanse land heeft een enorm afval probleem. Slechts vijf procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan er in Ivoorkust 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. De fabriek van UNICEF koopt het plastic afval direct in bij de vrouwen en verwerkt het tot bouwstenen. Middels samenwerkingen met partners en duurzame oplossingen biedt UNICEF vrouwen en jongeren in Ivoorkust hoop voor de toekomst. UNICEF traint moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Bij de recycling fabriek kopen zij het plastic afval direct bij de vrouwen voor een eerlijke prijs. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die worden gebruikt voor de bouw van nieuwe klaslokalen.

Bio Drup 500 ml 

Blue 

Bio Drup 500 ml

Black 

Bio Drup 500 ml

Green 

Bio Drup 500 ml

White 

Bio Drup 500 ml

Grey 

Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

Bio Bidons of Biodrup waterflessen bestellen

Past de bio bidon bij wat je wil uitstralen als club, organisatie of onderneming? Vraag dan hieronder de prijslijst aan! Laat ons weten in hoeveel bidons je geïnteresseerd bent en of je deze zou willen bedrukken. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice; we vertellen je graag meer!  Prijslijst flessen

  Van suikerriet afval naar bio bidons

  Traditioneel wordt plastic voor verpakkingen en flessen gemaakt van aardolie. Om plastic te maken zuiveren bedrijven aardolie tot nafta en wordt dit gekraakt tot ethyleen. Een ingewikkeld proces dat bovenal enorm belastend is voor het milieu. De productie van aardolie en de verwerking tot plastic kost erg veel energie, produceert veel koolstofdioxide (CO2) en draagt daarmee bij aan milieuvervuiling. Ons antwoord op deze productie is biobased plastic van suikerriet.

  Word ambassadeur van duurzaam

  Een bidon is niet alleen een praktisch item, het kan ook bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid. Kies voor bidons bedrukken met logo of voor bidons met een aantrekkelijke quote. Natuurlijk is de keuze van een bidon met opdruk aan jou. Wat past er bij jouw huisstijl? Je kunt ervoor kiezen om zelf je ontwerp te maken, maar wij kunnen dit ook voor je doen. Geef dit gerust aan, dan gaan we voor je aan de slag! Wil je dat de bidon een groot logo heeft op de buitenkant of gaat je voorkeur meer uit naar een mooie illustratie of quote? De keuze is aan jou.

  Ook voor ondernemers met een webshop of winkel zijn onze bio bidons geschikt. Bestaat jouw assortiment voornamelijk uit eco geschenken of wil je je aanbod verduurzamen en zoek je een mooie aanvulling op je collectie? Overweeg dan om reseller te worden van de Retulp bio bidons of andere duurzame producten. Zo word je écht ambassadeur van duurzaam!

  De voordelen van Retulp bio bidons

  Buiten het stijlvolle design en het hoge gebruiksgemak zijn de volgende voordelen van toepassing op onze bidons:

  • BPA-vrij
  • 100% recyclebaar
  • Rondom personaliseerbaar
  • Beschikbaar in inhoudsmaten 500 ml en 750 ml
  • Geschikt voor in de vaatwasser
  • Vervaardigd uit duurzame grondstoffen
  • Geen plastic smaak of geur

  Bestel je bidons bij Retulp

  Word jij ook enthousiast van producten die plastic op een bewuste en kwalitatieve manier vervangen? Dan zijn onze bio bidons perfect voor jou! Bedrukt als relatiegeschenk of als pronkstuk in je winkel; alles is mogelijk!

  Voor vragen over de bio bidons of de andere producten in ons assortiment kun je altijd contact met ons opnemen. Vertel ons waar je naar op zoek bent, dan denken we graag met je mee.