Over Retulp en samenwerking goede doelen - Retulp

Over Retulp &
goede doelen

Reduce - Reuse - Retulp

De plastic soep vervuilt onze oceanen en moet het bij de bron worden aangepakt en dus het gebruik van plastic flessen teruggedrongen. Herbruikbare drinkflessen zijn een prima alternatief. Maak een herbruikbare drinkfles aantrekkelijk en de consument zal zijn gewoonte om wegwerp flesjes aan te schaffen afleren. Retulp is in 2014 opgericht om deze missie uit te voeren. Neem je eigen fles mee want éénmalig is schandalig! Door Retulp drinkflessen, thermosbekers of bio bidons te gebruiken zorg je ervoor dat de enorme berg aan plastic afval niet nog groter wordt.

For yourself

VOOR JEZELF  – een hippe, handige en herbruikbare fles

De drinkflessen van het Nederlandse merk Retulp zijn vervaardigd van deels gerecycled roest vrij staal. Vanaf vijftig stuks zijn ze tevens bedrukt met een eigen logo of tekst verkrijgbaar. De thermosflessen en bidons zijn stijlvol vorm gegeven en in diverse mooie tijdloze kleuren te verkrijgen. Een bijdrage leveren aan een schoner milieu kan dus ook in stijl. Alle flessen, thermosbekers en bidons zijn voedselveilig en BPA-vrij.

For another

VOOR EEN ANDER – drinkwater donatie

Bij aankoop van een Retulp fles zorg je er voor dat er iemand elders met je meedrinkt. In 2017 heeft Retulp er voor gezorgd dat er 12 miljoen liter schoon drinkwater is gedoneerd aan mensen in Afrika en Indonesië. In 2018 maar liefst 14 miljoen liter en in 2019 gaan we voor de 19 miljoen liter water. De donaties worden onder controle van Aqua for All geïnvesteerd in waterprojecten die worden uitgevoerd door: Amref Flying Doctors, Het Rode Kruis, Simavi en World Vision.

For the planet

VOOR DE PLANEET – no excuse for single use

Behalve voor jezelf, een ander zijn onze flessen natuurlijk voor goed voor de planeet. De enige manier om de al maar toenemende berg wegwerp flesjes, bekertjes en blikjes echt tegen te gaan is om je eigen hervulbare fles te gebruiken. Voorkomen is veel en veel beter dan recyclen. Met onze milieuvriendelijke drinkflessen kun je een duurzame boodschap verspreiden en maak je een duidelijk statement om plastic afval te voorkomen. Waarom hergebruik stimuleren: https://retulp.nl/plastic-soep/

Wat kun jij doen om wegwerp plastic te verminderen en de plastic soup tegen te gaan?

Ondersteun net als Retulp een van onderstaande geweldige initiatieven om iets te doen tegen de enorm toenemende berg afvalplastic. Ook kun je zelf eenvoudig actie ondernemen tegen wegwerpplastic.

Als consument kunnen we snel en simpel dit probleem aanpakken. Samen kunnen we veranderen en het verschil maken! Wij delen graag een aantal tips met jou:

  • Deel wat je weet over de gevaren van plastic afval met je vrienden en via je sociale netwerken.
  • Koop geen bronwater uit flessen maar drink kraanwater,
  • Gebruik als alternatief voor je dagelijkse koffie, thee en lunch, herbruikbare waterflessen, drinkmokken, borden en bestek.
  • Neem je eigen boodschappentas mee wanneer je gaat winkelen.
  • Gebruik geen cosmeticaproducten die microbeads bevatten. Microbeads zijn microscopisch kleine stukjes plastic die gebruikt worden in sommige cosmetische producten als scrubs, zonnebrand en shampoo.
  • Laat zwerfvuil niet liggen, ook als jij niet diegene bent die het plastic afval op straat heeft achtergelaten.
  • Bezoek ook eens de lokale markt in plaats van de supermarkt. Op markten kunnen je producten kopen die niet verpakt zijn.