Retulp en Gemeente Arnhem voeren campagne tegen zwerfafval

Campagne tegen zwerf afval

Retulp maakt zich hard voor het milieu en heeft vandaag tijdens de Sonsbeekmarkt samen met Gemeente Arnhem campagne gevoerd met als doel preventie en de aanpak van zwerfafval.

Bezoekers van de markt konden een steentje bijdragen aan een schoner evenement. Ze werden gevraagd om afval te ruimen in het park. Maar liefst 68 mensen hebben uiteindelijk een volle zak afval ingeleverd. Als dank voor hun inzet ontvingen alle deelnemers een mooie, praktische en milieuvriendelijke drinkfles van Retulp.

Sonsbeekparkmarkt2016-3 Sonsbeekparkmarkt2016-2

Zwerfafval is een probleem voor het milieu en veroorzaakt onder andere de plastic soup in de oceanen. Het is daarom van groot belang dat mensen zich meer bewust worden van het probleem zwerfafval en actief worden bij de oplossing hiervan. Evenementen kunnen een grote bijdrage leveren aan reductie in de milieubelasting door te kijken naar afvalpreventie.

Het doel van de campagne was:
1. Bewustwording over het probleem plastic en zwerfafval en de gevolgen daarvan.
2. Activeren van parkbezoekers bij het opruimen van zwerfafval.
3. Vergroting van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor de omgeving.
5. Belonen kan de eerste aanzet zijn tot langdurige gedragsverandering.
6. Laten zien dat je door herbruikbare drinkflessen aan preventie van afval kan doen.
7. Een schoner Sonsbeekpark!

Het was een zeer geslaagde, waardevolle en gezellige dag in het Sonsbeekpark!
Producten van Retulp zijn verkrijgbaar bij winkels De Groene Vos en WAAR in Arnhem.

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke