Retulp & Fynn Foundation

Ondanks dat armoede wereldwijd flink aangepakt wordt, zijn dove kinderen vaak onzichtbaar voor ontwikkelingsorganisaties. Dove kinderen worden vaak zelfs binnen “verstopt”. De Fynn Foundation probeert dove kinderen zoveel mogelijk dezelfde kansen te geven als Fynn.

Voor 2020 hebben we onszelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Veranderen doe je samen, daarom willen wij de Mission Indisposable 2020 met minimaal 20 ondernemers mogelijk maken. Deze week: de case van de Fynn Foundation.

De Fynn Foundation is vernoemd naar Fynn. Fynn van vijf jaar is doof geboren en verkleedt zich iedere dag, het liefst als Superman. Super Fynn dus! Zelfs op vakantie ging zijn Superman pak mee. Fynn gaat iedere dag naar school, waar hij net als de andere kinderen leert lezen en schrijven. In Nederland is dat normaal, maar dove kinderen in ontwikkelingslanden worden vaak verborgen gehouden voor de buitenwereld. De Fynn Foundation helpt deze kinderen. Zo zijn er dit jaar met hulp van de Fynn Foundation twee kinderen gestart op de Nyabihu School for the Deaf in Rwanda en aankomend jaar komt er een nog sponsorkind bij.

Waterflessen voor superhelden

De Fynn Foundation zoekt steeds naar creatieve en leuke manieren om geld in te zamelen. “We waren gecharmeerd door de Urban flessen van Retulp omdat ze stoer zijn en van staal, net als Superman”. Daarom is er nu een heel bijzondere Urban RVS fles verkrijgbaar, die van Fynn’s Superhelden. Iedere Retulp fles zorgt ervoor dat er 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater wordt gedoneerd aan ontwikkelingslanden. De fles van Fynn’s Superhelden is extra bijzonder, want hiermee krijgen dove kinderen in ontwikkelingslanden de kans om naar school te gaan en gebarentaal te leren. Zoals Fynn zelf mooi verwoordt: “Een stoere fles voor echte helden!”

Ben je benieuwd wat een bedrukte fles voor jouw merk kan betekenen?

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke