Mission indisposable 2020, is het gelukt?

*tromgeroffel

Het plasticprobleem wordt ieder jaar groter. Tegelijkertijd neemt de productie van plastic alleen maar toe. Dat heeft ernstige gevolgen voor de natuur en het milieu. Daarom hebben we in 2019 Mission Indisposable in het leven geroepen met het doel om voor 2020 niet alleen 20 miljoen wegwerpproducten te vermijden, maar ook 20 miljoen liter schoon drinkwater via MadeBlue te doneren aan mensen in ontwikkelingslanden.

Maar nu de grote vraag.. is het gelukt?

Non-disposable, it’s possible! Het afgelopen jaar hebben we samen 16.700.000 disposables voorkomen en 21.416.667 liter schoon drinkwater gedoneerd.

We zijn super trots dat we kunnen zeggen dat het aantal liter drinkwater dat we hebben kunnen doneren ruim boven onze verwachtingen is gekomen, ruim 4% meer! Helaas is het niet gelukt om voldoende disposables te voorkomen.

Nieuw jaar nieuwe doelen

Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen. Ondanks dat we het doel om de disposables te voorkomen niet behaald hebben gaan we er in 2020 weer vol tegenaan om opnieuw water te doneren en disposables te voorkomen. Ook dit jaar willen we weer samenwerken met 20 bedrijven om ons doel dit jaar wel te bereiken. Doe jij ook mee?

Ook dit jaar zullen we voor ieder verkocht item wordt, in samenwerking met stichting Made Blue, schoon drinkwater in derdewereldlanden doneren.

Waarom Mission Indisposable?

Retulp heeft het doel om onnodig plastic te vermijden. Per minuut belandt er ongeveer een vuilniswagen vol plastic in de oceanen. Dit plastic is afkomstig van de mens via straten, sloten, rivieren en de zee. Om plasticvervuiling in de natuur tegen te gaan is voorkomen beter dan recyclen. Momenteel wordt namelijk zo’n 50% van het plastic direct na gebruik weggegooid en dit plastic wordt maar voor een klein deel gerecycled. Ondanks de vele alternatieven die al aangeboden worden tegen wegwerpplastics, worden er per dag in Nederland nog zo’n 50.000 plastic flesjes weggegooid. Met Mission Indisposable 2020 wil Retulp bijdragen aan het tegengaan van deze wegwerpplastics. We moeten af van het gemak van de single-use flesjes en naar het gebruik van de stijlvolle herbruikbare fles. Die boodschap willen we verspreiden.

Wil jij onze waterdonatie ondersteunen?

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke