Mission indisposable 2020, is het gelukt?

*tromgeroffel

Het plasticprobleem wordt ieder jaar groter. Tegelijkertijd neemt de productie van plastic alleen maar toe. Dat heeft ernstige gevolgen voor de natuur en het milieu. Daarom hebben we in 2019 Mission Indisposable in het leven geroepen met het doel om voor 2020 niet alleen 20 miljoen wegwerpproducten te vermijden, maar ook 20 miljoen liter schoon drinkwater via MadeBlue te doneren aan mensen in ontwikkelingslanden.

Maar nu de grote vraag.. is het gelukt?

Non-disposable, it’s possible! Het afgelopen jaar hebben we samen 16.700.000 disposables voorkomen en 21.416.667 liter schoon drinkwater gedoneerd.

We zijn super trots dat we kunnen zeggen dat het aantal liter drinkwater dat we hebben kunnen doneren ruim boven onze verwachtingen is gekomen, ruim 4% meer! Helaas is het niet gelukt om voldoende disposables te voorkomen.

Nieuw jaar nieuwe doelen

Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen. Ondanks dat we het doel om de disposables te voorkomen niet behaald hebben gaan we er in 2020 weer vol tegenaan om opnieuw water te doneren en disposables te voorkomen. Ook dit jaar willen we weer samenwerken met 20 bedrijven om ons doel dit jaar wel te bereiken. Doe jij ook mee?

Ook dit jaar zullen we voor ieder verkocht item wordt, in samenwerking met stichting Made Blue, schoon drinkwater in derdewereldlanden doneren.

Waarom Mission Indisposable?

Retulp heeft het doel om onnodig plastic te vermijden. Per minuut belandt er ongeveer een vuilniswagen vol plastic in de oceanen. Dit plastic is afkomstig van de mens via straten, sloten, rivieren en de zee. Om plasticvervuiling in de natuur tegen te gaan is voorkomen beter dan recyclen. Momenteel wordt namelijk zo’n 50% van het plastic direct na gebruik weggegooid en dit plastic wordt maar voor een klein deel gerecycled. Ondanks de vele alternatieven die al aangeboden worden tegen wegwerpplastics, worden er per dag in Nederland nog zo’n 50.000 plastic flesjes weggegooid. Met Mission Indisposable 2020 wil Retulp bijdragen aan het tegengaan van deze wegwerpplastics. We moeten af van het gemak van de single-use flesjes en naar het gebruik van de stijlvolle herbruikbare fles. Die boodschap willen we verspreiden.

Wil jij onze waterdonatie ondersteunen?