Retulp waterdonatie

Hoe werkt dat eigenlijk?

Voor elke verkochte fles doneert Retulp 1000 keer de inhoud aan drinkwater via de stichting MADEBLUE aan ontwikkelingslanden. Zo kun jij als consument of zakelijke klant bijdragen aan een duurzame toekomst voor een ander. En dat doen we zeker niet voor niks. Ruim 844.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater en daarmee missen ze de basis voor een gezond en productief bestaan.

Samen met 251 andere ambassadeurs heeft MADEBLUE al diverse waterprojecten in derdewereldlanden gerealiseerd. Zo zijn ze actief in Senegal, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Bangladesh en Indonesië. In totaal hebben 43 duizend mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater. Om dit te realiseren is er 3.138.096.667 liter schoon drinkwater gebruikt. Even ter vergelijking: met deze hoeveelheid water kun jij ruim 24 miljoen keer in bad!

Wat wordt er gedaan met de waterdonatie?

De waterprojecten die Retulp steunt met elke verkochte fles worden met zorg uitgekozen. Zo wordt er voor landen gekozen met een permanente waterschaarste en een redelijk stabiele situatie om de initiatieven te behouden. Met het geld dat wordt opgehaald om de waterdonatie te realiseren wordt er door MADEBLUE geboord naar water op grote diepte, worden pijpleidingen aangelegd en er worden watertanks en tappunten geïnstalleerd op plekken op aarde waar dat het meeste nodig is.

Wat kun jij doen om schoon drinkwater te realiseren?

Wil jij persoonlijk ook wat betekenen in de waterrealisatie? Kies dan voor een duurzame Retulp waterfles. Met een Retulp product heb je een handige en herbruikbare fles voor jezelf waarmee je gezien mag worden. Retulp flessen zijn duurzaam en bpa-vrij. Kies je bijvoorbeeld voor een Tumbler? Dan wordt 0,3*1000 liter schoon drinkwater gedoneerd. Kies je als organisatie voor 300 Tumblers? Dan doneer je zelfs 300*0,3*1000=90.000 liter water! Daarnaast voorkom je met je fles single-use plastic door minder wegwerpverpakkingen te gebruiken. Voorkomen is nou eenmaal een stuk beter dan recyclen. Veel winkels verkopen een deel van onze collectie. Vrijwel onze gehele collectie is verkrijgbaar bij diverse webwinkels.

Als organisatie bijdragen aan waterdonatie?

Dat kan! Retulp bedrukt duurzame flessen als relatiegeschenk, eindejaarsgeschenk of voor merchandising vanaf 50 stuks. Onze flessen zijn volledig in jouw huisstijl te bedrukken of te graveren. Een mooie en eco vriendelijke manier om jouw merk of boodschap uit te dragen. What is your message on a bottle?

Drie redenen voor mooie duurzame flessen met eigen logo en een goed verhaal:

1. Goed voor jezelf, goed voor een ander en goed voor de planeet;
2. Scherpe all-in prijzen zonder onverwachte bijkomende kosten met vooraf digitale drukproef;
3. Snelle levertijd van 8 tot 10 werkdagen en eenvoudig bestellen in 3 stappen.

Wil jij onze waterdonatie ondersteunen?