Retulp waterdonatie

Hoe werkt dat eigenlijk?

Voor elke verkochte fles doneert Retulp 1000 keer de inhoud aan drinkwater via de stichting MADEBLUE aan ontwikkelingslanden. Zo kun jij als consument of zakelijke klant bijdragen aan een duurzame toekomst voor een ander. En dat doen we zeker niet voor niks. Ruim 844.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater en daarmee missen ze de basis voor een gezond en productief bestaan.

Samen met 251 andere ambassadeurs heeft MADEBLUE al diverse waterprojecten in derdewereldlanden gerealiseerd. Zo zijn ze actief in Senegal, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Bangladesh en Indonesië. In totaal hebben 43 duizend mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater. Om dit te realiseren is er 3.138.096.667 liter schoon drinkwater gebruikt. Even ter vergelijking: met deze hoeveelheid water kun jij ruim 24 miljoen keer in bad!

Wat wordt er gedaan met de waterdonatie?

De waterprojecten die Retulp steunt met elke verkochte fles worden met zorg uitgekozen. Zo wordt er voor landen gekozen met een permanente waterschaarste en een redelijk stabiele situatie om de initiatieven te behouden. Met het geld dat wordt opgehaald om de waterdonatie te realiseren wordt er door MADEBLUE geboord naar water op grote diepte, worden pijpleidingen aangelegd en er worden watertanks en tappunten geïnstalleerd op plekken op aarde waar dat het meeste nodig is.

Wat kun jij doen om schoon drinkwater te realiseren?

Wil jij persoonlijk ook wat betekenen in de waterrealisatie? Kies dan voor een duurzame Retulp waterfles. Met een Retulp product heb je een handige en herbruikbare fles voor jezelf waarmee je gezien mag worden. Retulp flessen zijn duurzaam en bpa-vrij. Kies je bijvoorbeeld voor een Tumbler? Dan wordt 0,3*1000 liter schoon drinkwater gedoneerd. Kies je als organisatie voor 300 Tumblers? Dan doneer je zelfs 300*0,3*1000=90.000 liter water! Daarnaast voorkom je met je fles single-use plastic door minder wegwerpverpakkingen te gebruiken. Voorkomen is nou eenmaal een stuk beter dan recyclen. Veel winkels verkopen een deel van onze collectie. Vrijwel onze gehele collectie is verkrijgbaar bij diverse webwinkels.

Als organisatie bijdragen aan waterdonatie?

Dat kan! Retulp bedrukt duurzame flessen als relatiegeschenk of voor merchandising vanaf 50 stuks. Onze flessen zijn volledig in jouw huisstijl te bedrukken of te graveren. Een mooie en eco vriendelijke manier om jouw merk of boodschap uit te dragen. What is your message on a bottle?

Drie redenen voor mooie duurzame flessen met eigen logo en een goed verhaal:

1. Goed voor jezelf, goed voor een ander en goed voor de planeet;
2. Scherpe all-in prijzen zonder onverwachte bijkomende kosten met vooraf digitale drukproef;
3. Snelle levertijd van 8 tot 10 werkdagen en eenvoudig bestellen in 3 stappen.

Wil jij onze waterdonatie ondersteunen?

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke