Je Retulp fles schoonmaken

De beste methode om vuil, vlekken, geurtjes en smaakresten te verwijderen.

Heb je de stap gemaakt naar een duurzame herbruikbare waterfles of thermosbeker van Retulp? Goed bezig! Ze zijn handig, kostenbesparend en een goede manier om plastic te voorkomen. Het laatste wat je wil is dat er vieze geurtjes en vlekken blijven hangen in je nieuwe eyecatcher zodat deze toch minder lang meegaat zoals je had gehoopt. Je kunt je fles met de hand afwassen , maar soms is je fles toch toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Met dit old-school stappenplan blijft je Retulp fles schoon en voorkom je vieze geurtjes, vlekken en bacteriën.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels azijn
  • 1/5e deel soda
  • Citroensap
  • Afwasborstel
  • Warm water

Stap 1

Spoel de fles om en vul deze met warm water. Voeg de soda toe en borstel de fles van binnen met een afwasborstel. Wanneer je klaar bent spoel je de fles nogmaals om.

Stap 2

Vul de fles voor 1/5e deel met azijn en vul de rest aan met warm water. Let op: zorg dat het water niet warmer is dan 60 graden.

Stap 3

Shake it baby! Schud de fles goed.

Stap 4

Laat de azijn zijn werk doen door de fles 10 minuten te laten weken. Wanneer je dit gedaan hebt is het belangrijk dat je de fles goed omspoelt.

Stap 5

Vul je fles opnieuw met water, voeg wat citroensap toe en laat het minstens 45 minuten staan om de (azijn)geur te laten verdwijnen. Voor deze stap geld: hoe langer, hoe beter. Laat de fles bijvoorbeeld een nachtje op deze manier staan.

Stap 6

Spoel vervolgens de fles voor een laatste keer om. Het is belangrijk dat je je fles, of deze van plastic of RVS is, pas opruimt wanneer deze volledig droog is om aanslag te voorkomen. Bewaar daarnaast je fles met de dop erop om te voorkomen dat er bacteriën in je fles komen.

Kan een Retulp fles in de vaatwasser?

Retulp flessen zijn niet gegarandeerd vaatwasser bestendig. De dop dient ter alle tijden met de hand afgewassen te worden. We adviseren om de fles volledig met de hand af te wassen om de levensduur van je fles te verlengen.

Een schone (sport)dop nodig?

Als je de (sport)dop van je Retulp fles wilt reinigen, kun je het stappenplan van de flessen volgen. Hiervoor kun je de dop in een afsluitbaar bakje s(t)oppen.

Ben je op zoek naar een nieuwe (bedrukte) beker of koffiebeker? Of kijk eens op onze inspiratiepagina of naar de bedrukte flessen. Wil je liever een PDF document van het stappenplan ontvangen zodat je deze altijd bij de hand hebt? Download deze dan hier!