Je Retulp fles schoonmaken

De beste methode om vuil, vlekken, geurtjes en smaakresten te verwijderen.

Heb je de stap gemaakt naar een duurzame herbruikbare waterfles of thermosbeker van Retulp? Goed bezig! Ze zijn handig, kostenbesparend en een goede manier om plastic te voorkomen. Het laatste wat je wil is dat er vieze geurtjes en vlekken blijven hangen in je nieuwe eyecatcher zodat deze toch minder lang meegaat zoals je had gehoopt. Je kunt je fles met de hand afwassen , maar soms is je fles toch toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Met dit old-school stappenplan blijft je Retulp fles schoon en voorkom je vieze geurtjes, vlekken en bacteriën.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels azijn
  • 1/5e deel soda
  • Citroensap
  • Afwasborstel
  • Warm water

Stap 1

Spoel de fles om en vul deze met warm water. Voeg de soda toe en borstel de fles van binnen met een afwasborstel. Wanneer je klaar bent spoel je de fles nogmaals om.

Stap 2

Vul de fles voor 1/5e deel met azijn en vul de rest aan met warm water. Let op: zorg dat het water niet warmer is dan 60 graden.

Stap 3

Shake it baby! Schud de fles goed.

Stap 4

Laat de azijn zijn werk doen door de fles 10 minuten te laten weken. Wanneer je dit gedaan hebt is het belangrijk dat je de fles goed omspoelt.

Stap 5

Vul je fles opnieuw met water, voeg wat citroensap toe en laat het minstens 45 minuten staan om de (azijn)geur te laten verdwijnen. Voor deze stap geld: hoe langer, hoe beter. Laat de fles bijvoorbeeld een nachtje op deze manier staan.

Stap 6

Spoel vervolgens de fles voor een laatste keer om. Het is belangrijk dat je je fles, of deze van plastic of RVS is, pas opruimt wanneer deze volledig droog is om aanslag te voorkomen. Bewaar daarnaast je fles met de dop erop om te voorkomen dat er bacteriën in je fles komen.

Kan een Retulp fles in de vaatwasser?

Retulp flessen zijn niet gegarandeerd vaatwasser bestendig. De dop dient ter alle tijden met de hand afgewassen te worden. We adviseren om de fles volledig met de hand af te wassen om de levensduur van je fles te verlengen.

Een schone (sport)dop nodig?

Als je de (sport)dop van je Retulp fles wilt reinigen, kun je het stappenplan van de flessen volgen. Hiervoor kun je de dop in een afsluitbaar bakje s(t)oppen.

Ben je op zoek naar een nieuwe (bedrukte) fles? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina of de bedrukte flessen. Wil je liever een PDF document van het stappenplan ontvangen zodat je deze altijd bij de hand hebt? Download deze dan hier!

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke