5 tips voor de keuze voor een duurzaam kerstgeschenk

duurzaam relatiegeschenk

Het is weer bijna zo ver: de mooiste tijd van het jaar als we zanger Andy Williams mogen geloven. Kerstmis staat weer voor de deur! Kerstmis brengt veel vreugde, gezelligheid met vrienden en/of familie en het is een geweldig excuus om lekker (en veel) te eten. Helaas is de kerstperiode een minder leuk feest voor het milieu. Er wordt tijdens kerst veel afval geproduceerd. Denk eens aan al het eten dat over blijft, het eenmalig gebruik van inpakpapier, plastic wegwerp bordjes, bestek en bekers. En dan hebben we het nog niet eens over het verplichte cadeautje dat je hebt gekregen van je oma dat uiteindelijk ‘gewoon’ in de prullenbak beland omdat het niet kunt gebruiken. Een manier om dit te voorkomen is door goed na te denken over een duurzaam kerstgeschenk. Retulp geeft je 5 tips zodat jij je duurzame geschenk vindt die zowel goed is voor het milieu als voor mensen – op elk moment van het jaar.

1. Kijk naar de kwaliteit

Veel mensen krijgen vaak meerdere geschenken van lage kwaliteit die snel kapotgaan of na een paar dagen al weggegooid worden. Kijk goed naar het materiaal waar de producten van zijn gemaakt. Het is nou eenmaal beter om minder cadeaus van hogere kwaliteit te geven die langer meegaan.

duurzaam relatiegeschenk kwaliteit

2. Praktisch

Iedereen heeft wel eens een nutteloos, onbruikbaar (kerst)cadeau gekregen (of gegeven). Kies er daarom voor om een praktisch geschenk of een duurzaam cadeau zoals een Retulp fles te geven.

duurzaam relatiegeschenk praktisch

3. Maatschappelijk verantwoord

Door een maatschappelijk verantwoord product te geven ben je niet alleen goed bezig voor jezelf, maar ook voor een ander en de planeet. Kies bijvoorbeeld voor een product dat een bomen- of waterproject steunt. Wist je trouwens al dat Retulp voor elke verkochte fles 1000 keer de inhoud in liters water doneert aan ontwikkelingslanden?

duurzaam relatiegeschenk voor een ander

4. Persoonlijk

Hoe leuk is het dat je je kerstgeschenk kan personaliseren! Door een persoonlijke boodschap of logo achter te laten op je duurzame kerstgeschenk maak je het nét even wat leuker.

duurzaam relatiegeschenk gepersonaliseerd

5. Verpakking

Zoals we eerder al zeiden is het eenmalig gebruik van inpakpapier niet heel duurzaam. Kies een kerstgeschenk met zo min mogelijk of geen verpakkingsmateriaal. Wil je je geschenk toch leuk inpakken? Gebruik dan een mooie herbruikbare tas of doos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebruikt papier zoals een krant opnieuw te gebruiken.

duurzaam relatiegeschenk verpakking

Ben je benieuwd of een Retulp kerstgeschenk iets voor jou is?

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke