Retulp & Scouts Waasmunster

Voor 2020 hebben we onszelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Verandering maak je niet alleen: daarom willen wij de Mission Indisposable 2020 met minimaal 20 bedrijven mogelijk maken. Deze week: de case van Scouts Waasmunster.

Scouts en gidsen Waasmunster is een scoutsgroep die bestaat sinds 1 januari 1960 met het doel om kinderen echt kind te laten zijn. Sinds een aantal jaar proberen Scouts Waasmunster met heel Scouts en Gidsen Vlaanderen in te zetten op het thema ecologie. Hiervoor hebben ze onder andere een speciale Ploeg Ecologie opgezet. Met deze Ploeg proberen ze lokale scoutsgroepen met behulp van enthousiasme na te laten denken over hun ecologische werking.

Thema ecologie

Voor het thema ecologie heeft Retulp duurzame drinkflessen mogen leveren voor de leden van Scouts Waasmunster. “Zo proberen we de leden aan te zetten de drinkbussen te gebruiken tijdens de scoutsvergaderingen, scoutsweekend en scoutskamp. Maar ook in de klas, tijdens het studeren en bijvoorbeeld sporten. Zo maken we onze leden bewust en geven we daarnaast als scouts een signaal hoe belangrijk wij het thema ecologie vinden. Hiermee hopen we ook andere scoutsgroepen te inspireren en hulp te bieden hoe ze zo’n actie op poten kunnen zetten” aldus Mieke van Scouts Waasmunster. Waarom ze voor Retulp hebben gekomen? “Omdat we willen dat de drinkbussen kwaliteit zijn, want in zo’n scoutsvergadering moeten ze natuurlijk wel wat aankunnen :)”. De ontwerpen op de flessen zijn door de Scouts zelf gemaakt. Ze hebben alle drie iets met Scouts te maken en zo hopen ze ook alle leeftijden te kunnen aanspreken.

Wil jij ook op een zichtbare en tastbare manier bijdragen aan een duurzame toekomst en plastic voorkomen met een Retulp fles?