Retulp & Scouts Waasmunster

Voor 2020 hebben we onszelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Verandering maak je niet alleen: daarom willen wij de Mission Indisposable 2020 met minimaal 20 bedrijven mogelijk maken. Deze week: de case van Scouts Waasmunster.

Scouts en gidsen Waasmunster is een scoutsgroep die bestaat sinds 1 januari 1960 met het doel om kinderen echt kind te laten zijn. Sinds een aantal jaar proberen Scouts Waasmunster met heel Scouts en Gidsen Vlaanderen in te zetten op het thema ecologie. Hiervoor hebben ze onder andere een speciale Ploeg Ecologie opgezet. Met deze Ploeg proberen ze lokale scoutsgroepen met behulp van enthousiasme na te laten denken over hun ecologische werking.

Thema ecologie

Voor het thema ecologie heeft Retulp duurzame drinkflessen mogen leveren voor de leden van Scouts Waasmunster. “Zo proberen we de leden aan te zetten de drinkbussen te gebruiken tijdens de scoutsvergaderingen, scoutsweekend en scoutskamp. Maar ook in de klas, tijdens het studeren en bijvoorbeeld sporten. Zo maken we onze leden bewust en geven we daarnaast als scouts een signaal hoe belangrijk wij het thema ecologie vinden. Hiermee hopen we ook andere scoutsgroepen te inspireren en hulp te bieden hoe ze zo’n actie op poten kunnen zetten” aldus Mieke van Scouts Waasmunster. Waarom ze voor Retulp hebben gekomen? “Omdat we willen dat de drinkbussen kwaliteit zijn, want in zo’n scoutsvergadering moeten ze natuurlijk wel wat aankunnen :)”. De ontwerpen op de flessen zijn door de Scouts zelf gemaakt. Ze hebben alle drie iets met Scouts te maken en zo hopen ze ook alle leeftijden te kunnen aanspreken.

Wil jij ook op een zichtbare en tastbare manier bijdragen aan een duurzame toekomst en plastic voorkomen met een Retulp fles?

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke