Hoe duurzaam is mijn Retulp RVS fles?

Een vraag die we vaker te horen krijgen is of Retulp flessen wel duurzaam zijn, want is het niet beter om gerecycled plastic of een fles van rietsuiker (zoals de Bio Bidon) te gebruiken in plaats van RVS? Om te kunnen bepalen of roestvrij staal (RVS) duurzaam is, is het belangrijk om te weten wat de term duurzaam betekend.

Wanneer we kijken naar een duurzaam product is het belangrijk om te kijken naar the triple bottom line, ook wel de drievoetige bodemlijn genoemd. Met dit model wordt er gekeken naar de drie aspecten die ervoor zorgen dat een product duurzaam is: mensen, planeet en winstgevendheid.

Mensen

Duurzaamheid houdt rekening met mensen. Het is mogelijk om een product te laten maken op een manier die direct ten goede komt aan alle betrokken mensen, met name op het gebied van gezondheid en veiligheid. Een duurzaam materiaal is niet schadelijk voor de mensen die eraan werken, of de mensen die ermee omgaan tijdens het gebruik, recycling en uiteindelijke verwijdering. Roestvrij staal is niet schadelijk voor mensen tijdens de productie of het gebruik. Door de opname van chroom vormt zich op natuurlijke wijze een beschermende laag op het roestvrije staal die corrosie voorkomt en daardoor zorgt voor een lange levensduur.

Planeet

Wanneer we kijken naar duurzaamheid van RVS met betrekking tot de planeet heeft het materiaal veel goede eigenschappen. Zo is RVS gemakkelijk te recyclen en hergebruiken, in tegenstelling tot plastic waar maar liefst 91% van het plastic niet wordt gerecycled. Dit proces van RVS recyclen voor onbepaalde tijd kan worden doorgezet. Daarnaast heeft RVS een lange levensduur.

Retulp relatiegeschenk bedrukking logo

Winstgevendheid

Duurzaamheid is geen nieuwe rage die is ontworpen om geld van ons zuurverdiende geld te verdienen. De wereld verandert en duurzaam zijn helpt bij winstgevendheid. Denk aan dingen als het verminderen van afvalkosten, efficiënter gebruik van grondstoffen, minder energie gebruiken en het elimineren van de uitstoot.

Nu steeds meer nadruk wordt gelegd op het kiezen van duurzame materialen, wordt roestvrij staal ook aanzienlijk erkend vanwege de uitstekende milieu-eigenschappen. Roestvrij staal is 100% recyclebaar en voldoet aan de levensduurvereisten voor een product. Bovendien is het belangrijk te erkennen dat, hoewel moeilijke keuzes vaak moeten worden gemaakt tussen het implementeren van groene oplossingen en het implementeren van kosteneffectieve oplossingen, roestvrijstalen oplossingen vaak de luxe bieden om beide te leveren.

Roestvrij staal speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van de maatschappij. Uiteindelijk zijn de meest milieuvriendelijke materialen corrosiebestendig en duurzaam, hebben ze een hoog gerecycled gehalte, bieden ze een lange levensduur en verminderen ze het gebruik van plastic. Roestvrij staal biedt al deze voordelen, waardoor Retulp heeft gekozen voor RVS thermosflessen en waterflessen. No excuse for single use!

Als organisatie kiezen voor een duurzame RVS fles?

Dat kan! Retulp bedrukt duurzame flessen als relatiegeschenk of voor merchandising vanaf 50 stuks. Onze flessen zijn volledig in jouw huisstijl te bedrukken of te graveren. Een mooie en eco vriendelijke manier om jouw merk of boodschap uit te dragen. What is your message on a bottle?