5 tips voor de keuze voor een duurzaam kerstgeschenk

duurzaam relatiegeschenk

Het is weer bijna zo ver: de mooiste tijd van het jaar als we zanger Andy Williams mogen geloven. Kerstmis staat weer voor de deur! Kerstmis brengt veel vreugde, gezelligheid met vrienden en/of familie en het is een geweldig excuus om lekker (en veel) te eten. Helaas is de kerstperiode een minder leuk feest voor het milieu. Er wordt tijdens kerst veel afval geproduceerd. Denk eens aan al het eten dat over blijft, het eenmalig gebruik van inpakpapier, plastic wegwerp bordjes, bestek en bekers. En dan hebben we het nog niet eens over het verplichte cadeautje dat je hebt gekregen van je oma dat uiteindelijk ‘gewoon’ in de prullenbak beland omdat het niet kunt gebruiken. Een manier om dit te voorkomen is door goed na te denken over een duurzaam kerstgeschenk. Retulp geeft je 5 tips zodat jij je duurzame geschenk vindt die zowel goed is voor het milieu als voor mensen – op elk moment van het jaar.

1. Kijk naar de kwaliteit

Veel mensen krijgen vaak meerdere geschenken van lage kwaliteit die snel kapotgaan of na een paar dagen al weggegooid worden. Kijk goed naar het materiaal waar de producten van zijn gemaakt. Het is nou eenmaal beter om minder cadeaus van hogere kwaliteit te geven die langer meegaan.

duurzaam relatiegeschenk kwaliteit

2. Praktisch

Iedereen heeft wel eens een nutteloos, onbruikbaar (kerst)cadeau gekregen (of gegeven). Kies er daarom voor om een praktisch geschenk of een duurzaam cadeau zoals een Retulp fles te geven.

duurzaam relatiegeschenk praktisch

3. Maatschappelijk verantwoord

Door een maatschappelijk verantwoord product te geven ben je niet alleen goed bezig voor jezelf, maar ook voor een ander en de planeet. Kies bijvoorbeeld voor een product dat een bomen- of waterproject steunt. Wist je trouwens al dat Retulp voor elke verkochte fles 1000 keer de inhoud in liters water doneert aan ontwikkelingslanden?

duurzaam relatiegeschenk voor een ander

4. Persoonlijk

Hoe leuk is het dat je je kerstgeschenk kan personaliseren! Door een persoonlijke boodschap of logo achter te laten op je duurzame kerstgeschenk maak je het nét even wat leuker.

duurzaam relatiegeschenk gepersonaliseerd

5. Verpakking

Zoals we eerder al zeiden is het eenmalig gebruik van inpakpapier niet heel duurzaam. Kies een kerstgeschenk met zo min mogelijk of geen verpakkingsmateriaal. Wil je je geschenk toch leuk inpakken? Gebruik dan een mooie herbruikbare tas of doos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebruikt papier zoals een krant opnieuw te gebruiken.

duurzaam relatiegeschenk verpakking

Ben je benieuwd of een Retulp kerstgeschenk iets voor jou is?