Bio bidons

Kies bidons die niet alleen goed zijn voor de wereld, maar ook voor jou!

Biobased bidons van Retulp

Wist je dat veel plastic producten de chemische stof Bisfenol A (BPA) bevatten? Ook plastic flessen bevatten vaak deze stof. Verpakkingsmateriaal zoals plastic flesjes of blikjes worden geproduceerd met deze stof om plastic en kunststoffen elastisch te maken. Een weekmaker dus om de juiste vorm te creëren. Maar wat betekent dit voor de consument? Bij Retulp vinden we het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over de materialen en stoffen die gebruikt worden in onze producten. Daarom werken we enkel met BPA-vrije producten. En dit geldt ook voor onze mooie bio bidons!

Snelle levertijd

Duurzaam materiaal

Eerlijke prijzen

Stijlvol design

BPA in bidons

Zoals gezegd is Bisfenol A (BPA) een weekmaker die ervoor zorgt dat plastic en kunststoffen elastisch worden. Dit is niet onbelangrijk wanneer je verpakkingsmateriaal wil creëren dat specifiek voor bepaalde producten wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan plastic drinkflessen. Maar uit onderzoek blijkt dat deze stof in grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. BPA kan bijvoorbeeld een schadelijk effect hebben op de hormoonhuishouding. Het is in Europa al verboden om BPA te gebruiken in babyflesjes en verpakkingen voor voedsel dat bestemd is voor kinderen tot 3 jaar. En daarnaast is de regelgeving gelukkig ook voor overige producten behoorlijk streng.

Toch kan het prettig zijn om te weten dat deze chemische stof helemaal niet gebruikt wordt in de verpakkingen of drinkflessen waaruit je eet of drinkt. En ook als je plastic of kunststof flessen als relatiegeschenk cadeau doet, wil je het liefst dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de chemische stoffen in het product met jouw merknaam op de voorkant. Onze bio bidons zijn daarom volledig BPA-vrij. Sterker nog, ze worden niet eens gemaakt van traditioneel plastic maar van suikerriet bioplastic!

Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

Suikerriet bioplastic

Plastic waar BPA in verwerkt zit, wordt doorgaans vergaard uit schaarse grondstoffen die ook nog eens behoorlijk vervuilend zijn. Hier hebben wij een alternatief voor gevonden. Onze bio bidons worden namelijk gemaakt van het restafval dat vrijkomt bij de verwerking van suikerriet. Geen nieuwe grondstoffen dus maar restmateriaal dat hoe dan ook geproduceerd wordt. Niet alleen houden we het productieproces van onze bio bidons op die manier zo milieuvriendelijk mogelijk, we zorgen ook voor materiaal dat 100% recyclebaar is. Je hoeft je geen zorgen te maken over Bisfenol A want we zorgen ervoor dat onze bio bidons volledig BPA-vrij zijn en toch voldoen aan alle standaarden en kwaliteitseisen. Geen compromis dus — gewoon goed voor jou, voor elkaar en voor de wereld!

Bio bidon fiets - Retulp

BPA-vrije bio bidons bedrukken

Wil je pronken met je eigen bio bidon van suikerriet? Bijvoorbeeld als relatiegeschenk of promotiemateriaal? Dat kan! Bestel je bio bidon via ons contactformulier en ontvang je eigen sportbidons bedrukt met jouw logo, ontwerp of boodschap. De bidons zijn rondom te bedrukken in meerdere kleuren. Maak er dus een echt kunstwerk van en inspireer je omgeving om ook over te stappen op biobased plastic zonder BPA!