Club Kakatua

Single-use plastic is een wereldwijd probleem en nergens zijn de gevolgen zo duidelijk zichtbaar als in AziĆ«. Ɖen van de grootste redenen dat de oceanen op grootschalige wijze vervuild zijn is het feit dat alle stroompjes, beekjes en rivieren uiteindelijk in zee uitkomen. Onderweg naar de oceaan neemt het water al het vuilnis dat in de riviertjes is gegooid met zich mee, met alle gevolgen van dien. Met onze trash barriers willen we dit tegengaan. Het zijn een soort bruggen die water door laten stromen maar tegelijkertijd al het afval tegenhoudt. Een middelgrote barrier kan wel tot 20 ton afval per jaar tegenhouden!

Club Kakatua heeft als missie zo snel mogelijk te helpen door deze barriĆØres te financieren. Een middelgrote barrier kost 4500 euro om te bouwen, aan te leggen, een jaar te onderhouden en wekelijks schoon te maken. Retulp Doneert ieder jaar dit bedrag om jaarlijks een trash barier te plaatsen.

Extra mooi in deze samenwerking is het onderzoek dat wordt gedaan naar aanleiding van de plastic ‘vangstenā€™. Ieder kwartaal publiceren ze welke merken ze het meest tegen zijn gekomen in het afval. Van Coca Cola tot NestlĆ©, en van Unilever tot Danone. Deze rapporten geven een fantastische mogelijkheid om extra druk uit te oefenen op deze multinationals die verantwoordelijk zijn voor deze vervuiling. Want opruimen is goed, en dat moet absoluut gebeuren, maar het beste wat we kunnen bereiken is ervoor zorgen dat die single-use plastic kraan eindelijk eens dicht gedraaid gaat worden! Je kunt een bijdrage doen middels een simpele eenmalige donatie.

Retulp Mission Edition Ocean collection