Drie voordelen van het drinken van water

Water is de bouwsteen van het menselijk lichaam. Je hele lichaam bestaat voor ongeveer 60 procent uit water en sommige delen, zoals je longen en hart, bestaan uit nog meer. Water houdt elk orgaan in je lichaam op gang door verschillende functies uit te voeren. Het reguleert je lichaamstemperatuur door zweet en ademhaling, smeert je gewrichten en helpt zelfs je lichaam om voedingsstoffen in voedsel op te nemen. Wij geven je drie voordelen van het drinken van water.

1. Betere concentratie

Te weinig drinken zorgt ervoor dat je je vermoeid voelt. Water helpt de bloedvaten uit te breiden en helpt zuurstof te leveren, zodat de hersenen goed werken. Als je elke dag voldoende water drinkt zul je merken dat je concentratie vooruit gaat!

2. Gewichtsverlies

Het drinken van water als onderdeel van een gezond dieet kan gewichtsverlies helpen bevorderen. Studies hebben aangetoond dat drinkwater de stofwisseling stimuleert en je een vol gevoel geeft, waardoor honger en calorie-inname worden geminimaliseerd.

3. Betere huid

De huid is een orgaan is en net als elk ander deel van het lichaam. Je huid bestaat uit cellen en huidcellen bestaan, net als elke andere cel in het lichaam, uit water. Als je huid niet voldoende water krijgt, zal het gebrek aan hydratatie zich voordoen door je huid droog, strak en schilferig te maken. Een droge huid heeft minder veerkracht en is meer vatbaar voor rimpels. Een simpele beker warm of koud water is dus belangrijker dan je denkt!

Tip voor een betere hydratatie

Haal je dagelijkse hydratatiedoelen met een waterfles die functioneel en modieus is. Door een fles naast je computer neer te zetten of onderweg mee te nemen weet je precies hoeveel je hebt gedronken en drink je niet te weinig. Pas wel op dat je niet té veel drinkt!

Duwtje in de goede richting

Retulp winactie salcura flessen bedrukken

Ben je op zoek naar een extra aanvulling op je droge huid? In samenwerking met Salcura mogen wij een Retulp waterfles in combinatie met een Salcura 100ml DermaSpray weggeven! Deze spray is een redder in nood als het gaat om een droge huid. Met deze spray geef je je huid net de extra boost die hij nodig heeft. De niet vette substantie geeft extra voeding aan de huid en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Over Retulp

Blijf gehydrateerd en draag bij aan een duurzamere wereld met Retulp. Onze stijlvolle, duurzame waterflessen zijn ontworpen om je dagelijkse waterinname te vergemakkelijken en tegelijkertijd het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Elke Retulp fles is niet alleen een stap richting betere hydratatie en gezondheid, maar ondersteunt ook milieuvriendelijke initiatieven door bij te dragen aan waterprojecten wereldwijd. Bekijk alle duurzame waterflessen, thermosbekers en koffiebekers op onze webshop via onderstaande knop.