Tassen gemaakt van
Oceaan Plastic

Producten gemaakt van Oceaan Plastic

Vanaf 2500 stuks kunnen wij shoppers, shoppers, koeltassen, rugtassen en allerlei andere soorten maken uit gerecycled oceaan plastic. Dit kan in iedere gewenste kleur, met eigen opdruk en eigen verpakking. De levertijd is 5 a 6 maanden. Hieronder leggen wij het proces uit van oceaanplastic naar een mooie duurzame tas.

Retulp recycled stylish eco bag and twig

Snelle levertijd

Duurzaam materiaal

Eerlijke prijzen

Stijlvol design

Retulp recycled single use plastic bottle floating in the ocean

Oceaan Facts

  • → 70% van de zuurstof die wij inademen, wordt door onderzeese flora geproduceerd. Dit is meer dan dat bomen doen.
  • → 75% van het afval in oceanen is plastic afval. We zijn dus heel blij met dit initiatief!
  • → 91% van al het plastic in de wereld wordt niet gerecycled.
  • → Het duurt 400 jaar tot het plastic volledig is afgebroken.
Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

Oceaan plastic recycling

Een netwerk van 1.500 vissers verzamelt oceaanplastic dat ze als bijvangst in hun netten krijgen. Deze bijvangst wordt vervolgens zorgvuldig gescheiden en schoongemaakt voordat het wordt verwerkt. Het PET-aandeel van het gerecyclede plastic komt in de productieketen, de onbruikbare delen worden weggegooid volgens de juiste recyclingketen. Er wordt dus niks teruggegooid in de oceaan. De grondstof ‘oceaan plastic’ verandert beetje bij beetje in een hoogwaardig garen. Wij stellen bij elke productiestap hoge eisen aan eerlijke en sociale werkomstandigheden, inclusief arbeidsveiligheid en certificering. De focus ligt dus niet alleen op het gebruik maken van oceaanplastic, maar ook op het welzijn van degenen die eromheen staan en erbij betrokken zijn.

Retulp recycled concept recycling plastic empty plastic bottle

Tassen van oceaan plastic

We willen de oceanen bevrijden van plastic afval. Daarom zamelen we plastic in alle soorten en maten in plaats van alleen de onderdelen die makkelijk te recyclen zijn. Daarom moet alles wat we verzamelen eerst gesorteerd worden. Vervolgens zorgen we ervoor dat alles wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten, zodat het niet weer in de oceaan belandt. Momenteel zijn we in staat om het PET zelf te verwerken tot rPET – dit maakt doorgaans tussen de 10% en 15% uit van het Ocean Impact Plastic. Andere soorten plastic, zoals PP of PA, leveren we af bij andere recyclers, omdat we ze tot nu toe niet voor onze eigen productie hebben kunnen gebruiken. Dit heeft een aantal redenen: ten eerste zijn sommige materialen vanwege hun eigenschappen niet geschikt om er nieuwe producten van te maken. Ten tweede hebben andere niet een voldoende mate van zuiverheid. Tenslotte zijn voor recycling hoge minimale afnamehoeveelheden nodig.

Na het inzamelen van dit plastic worden er kleine korrels van gemaakt. Deze korrels gaan naar een fabriek in China waar ze van die korrels een garen maken. Dat garen gebruikt men om de stoffen te weven voor de tassen. Elke geproduceerde tas zorgt voor tussen de 2 en 5 kilogram gerecycled plastic afval.

Club Kakatua