Duurzame koeltas met
een lange levensduur

Wegwerptasjes voorkomen

Wegwerptasjes voorkomen is uiteraard het belangrijkste. Dat doe je door je eigen tas / koeltas mee te nemen. Het is niet de bedoeling dat je kast vol met allerlei herbruikbare tassen krijgt want dat is bijna net zo milieu belastend. Het is belangrijk om de goede koel / tas te kiezen die je heel veel gaat gebruiken en een zeer lange levensduur heeft. Als je ondergenoemde zaken in acht neemt, kies je altijd de duurzame koeltas die goed bij je past.

1 Koeltas met juist formaat

  • → De eerste tip is om op de grootte van de koeltas te letten. Zet een praktische bril op en bedenk voor welke gelegenheden je de duurzame koeltas wilt gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld vaak meteen groep naar het strand of lekker met z’n tweetjes? Of wil je de koeltas gebruiken voor het doen van boodschappen? Is het voornamelijk voor het vervoeren van je boterhammen naar werk?  Aan de hand van dit soort vragen kun je vaststellen of je, een grotere koeltas wilt, of een handzamere koel lunchtas. Kijk daarom naast de inhoud in liters ook goed naar de vorm en inhoud weergegeven in blikjes, dit helpt om, goed in te schatten welk model tas en welke grootte het best bij je past.
Fietstas fruit trolley - Retulp

Snelle levertijd

Duurzaam materiaal

Eerlijke prijzen

Stijlvol design

Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

2 Koelvermogen van de duurzame koeltas

→ Ben je het type welke wilt genieten van een lekkere salade op het strand, dan wil je wel dat je salade goed gekoeld blijft.  Dit vraagt om een stuk betere isolerende koeltas dan wanneer je enkel koude drankjes wenst gedurende de gehele dag. Alle koeltassen zijn voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal. Welke de garantie geeft dat je salade lekker koel en fris blijft.

3 Mobiliteit van de koeltas

→ Als je weet welke inhoud en koelvermogen bij je past is het tijd om na te denken over de mobiliteit die je wenst. Ga je vaak met de fiets een dagje naar het strand? Of ga je te voet? Afhankelijk van je keuze van vervoer kun je het model koeltas aanpassen. Neem bijvoorbeeld vaak de fiets naar de supermarkt of het strand dan is de koel fietstas een echte uitkomst. Deze is namelijk ook gemakkelijk aan een boodschappenkarretje te klikken. Maar heb je een lange wandeling gepland dan is de koelrugtas een betere optie. Tip! Neem je vervoer ook mee in de keuze van koeltas.

4 Koeltas van duurzaam materiaal

→ Een koeltas wordt natuurlijk vaak in de buitenlucht gebruikt en moet daarom tegen een stootje kunnen. Belangrijk hierbij is dat de koeltas van stevig materiaal is gemaakt, zodat deze niet gauw stuk gaat. Let daarom bij aanschaf van een koeltas op de keuze van het materiaal. Kies materiaal welke stevig is dan zal de koeltas langer meegaan. Indien je een koeltas met rits kiest zorg dan dat het een tas is met hoogwaardige ritsen want een rits is meestal het eerste wat stuk gaat aan een koeltas. Ykk ritsen zijn de bekendste hoogwaardige ritsen die op de markt zijn.  Hiermee maak je direct de meest duurzame keuze.

5 Extra functies van de koeltas

→ Als laatste kun je nog kijken naar de extra functies van de koeltassen. De meeste koeltassen hebben vaak extra vakjes voor je telefoon/sleutels of optionele draagbanden. Zo heeft onze Mission Edition koel- fietstas extra reflectoren door middel van ons logo aan de zijkant van de koeltas. Zo ben jij goed zichtbaar op de fiets. Daarnaast een extra tip! let op een extra flessenhouder. Dit is natuurlijk een onmisbare functie voor een koelrugtas welke voor het wandelen gebruikt wordt.

Retulp YKK koeltas metalen puller details

Plastic tassen in de ban

Zoals je wellicht is opgevallen mag in Nederland geen gratis plastic tassen meer worden meegegeven. Dat geldt voor de hele detailhandel maar ook voor bijvoorbeeld de apotheek, snackbar groothandel enzovoort. Dit verbod geldt ook voor tassen met een plastic voering of coating, plastic tassen gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic en biobased tassen. Niet verboden zijn tassen die in zijn geheel gemaakt zijn van papier, stof of jutte gratis mee te geven.