Kantoor bekers van bio plastic

Ter vervanging van wegwerpbekers op kantoren, scholen en instellingen.

 • BPA vrij biobased materiaal
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Scherp geprijsd en made in Germany
 • Vanaf 200 stuks met eigen opdruk en logo

Biobased herbruikbare beker geproduceerd in Duitsland

Voor de productie van de Treecup gebruiken we hernieuwbare bio grondstoffen. Onze Treecup heeft een fijn drinkgemak en is zeer vaatwasser bestendig. Tijdens de officiële vaatwassergeschiktheidstest door TÜV Rheinland waren na 250 wasbeurten in een huishoudelijke vaatwasser slechts minimale visuele veranderingen waarneembaar. De bekers zijn er in 2 maten (300ml en 400ml) in verschillende kleuren verkrijgbaar. Er is keuze uit 2 verschillende handige drink deksels, maar kunnen uiteraard ook zonder deksel worden besteld. De levertijd met eigen opdruk is 2 a 3 weken.

Treecup colors choose
Retulp Treecup deksels overzicht

Koffiebekers voor op kantoor of onderweg van 300 ml en 400ml. De 300ml koffiebekers passen onder vrijwel ieder koffiezetapparaat en houden koffie en thee tot drie kwartier warm!

Retulp Treecup gravering herbruikbare bio beker

TreeCup op evenementen of als vernieuwend personeelsgeschenk met eigen opdruk.

Ben je op zoek naar een hippe giveaway voor koffieliefhebbers? De TreeCup koffiebeker weloverwogen vormgegeven, waardoor het een perfect handligging heeft en heeft daardoor een prettig drink comfort. De ontvangers nemen ze mee in het openbaar vervoer, in de auto en tijdens het wandelen. Dat maakt de bedrukte koffiebeker niet alleen een leuk kado, maar ook een goed promo item voor bijvoorbeeld evenementen. De bekers zijn geheel full color rondom te bedrukken of laat ze heel stijlvol subtiel graveren zoals bijgaande foto. Mail ons jullie wensen, ontwerp of logo en wij maken vrijblijvend een gratis digitale mockup.

De hoge kwaliteit van de Treecup maakt zowel particulier als zakelijk meervoudig gebruik mogelijk. Hoe vaker de treecup circuleert in deze gebruikscyclus, hoe sterker de positieve invloed op duurzaamheid. En hoe meer grondstoffen er worden bespaard door elke herbruikbare beker.

Onze Treecup is zeer vaatwasser bestendig. Tijdens de officiële vaatwassergeschiktheidstest door TÜV Rheinland waren na 250 wasbeurten in een huishoudelijke vaatwasser slechts minimale visuele veranderingen waarneembaar. Het VDE-testinstituut heeft de treecups met succes getest in industriële vaatwassers bij hoge temperaturen tot 90°C.

Voor de productie van de Treecup gebruiken we hernieuwbare grondstoffen. Aardolie is slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar op onze planeet en zal daarom op een gegeven moment onherstelbaar uitgeput raken. Onze biogene grondstoffen groeien daarentegen voortdurend terug. Ze worden dus niet onomkeerbaar uit de cyclus gehaald. Onze herbruikbare Treecup is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daardoor duurzaam.

Retulp Treecup gravering herbruikbare bio beker ZOE becher
100 procent natuur

Biobased voedselveilige BPA vrije bekers

Onze herbruikbare Treecup is gemaakt van de volgende ingrediënten: zetmeel (PLA), lignine (boomharsen), plantaardige oliën en wassen en minerale vulstoffen. Uiteraard stoppen wij geen problematische stoffen zoals bamboevezels, formaldehyde of melamine (melamineharsen) in onze kopjes en zijn ze geheel BPA-vrij.  Andere herbruikbare bekers worden meestal vervaardigd via spuitgieten. De verwerking van zogenaamde biogene grondstoffen vormt een grote uitdaging. De meeste fabrikanten gaan deze uitdaging uit de weg en vertrouwen op conventioneel plastic. Onze Treecup wordt regelmatig getest op voedselveiligheid (testinstituut ISEGA). Onder de zwaarste omstandigheden wordt getest of de Treecup bij direct contact met voedsel sporen vrijgeeft in het voedsel. Uiteraard heeft onze beker al deze tests zonder gebreken doorstaan, op verzoek verstrekken wij graag het gedetailleerde testrapport.

Getest en gecertificeerde herbruikbare bekers

Vanwege de hoge eisen die wij aan onze producten stellen, laten wij de treecup regelmatig keuren en certificeren. Wij werken samen met toonaangevende, onafhankelijke instituten op het gebied van duurzaamheid en kwaliteitsborging. De belangrijkste certificaten zijn:

 • Biologisch afbreekbaar volgens EN 13432
 • Biobased ruim 85% DINCERTCO getest
 • Voedselveilig – ISEGA gecertificeerd
 • Vaatwasmachinebestendig – TÜV Rheinland getest
 • Onze ingrediënten voldoen. de vereisten van de REACH-verordening
Retulp Treecup 2024 biobased beker Uckerccino
Retulp Treecup 2024 biobased beker koffiemachine kantoor logo vierkant groot

Wat zijn de cradle-to-gate waardes van deze herbruikbare beker?

Wij helpen de CO2-voetafdruk te verkleinen met herbruikbare Treecups gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Onze analyses hebben geleid tot een eenvoudige formule. De CO2 die wordt opgeslagen tijdens de grondstofwinning kan daarom als volgt worden berekend: gewicht boomcup x 1,5. De Treecup 400ml weegt 95 gram en haalt bij de grondstoffenextractie 140 gram CO2 uit de atmosfeer. Dit komt overeen met ongeveer 35 gram gebonden koolstof in de herbruikbare beker van bioplastic. De winning van grondstoffen heeft daardoor een negatieve CO2-voetafdruk.

Het klimaatvoordeel van herbruikbare bekers ten opzichte van wegwerpbekers neemt bij elk volgend gebruik toe. Volgens onafhankelijke certificering kan de treecup minimaal 250 keer worden hergebruikt. Vanaf de gebruiksfase veroorzaakt het schoonmaken na elk gebruik vooral C02-uitstoot. Bij wegwerpbekers gaat het daarentegen om de productie en verwijdering, meestal door verbranding, van een hele beker.  Over het geheel genomen is met de treecup tot 90% reductie van de CO2-voetafdruk mogelijk in vergelijking met wegwerpbekers. Onze cradle-to-cradle berekening omvat de volgende fasen van de levenscyclus: winning en levering van grondstoffen, productie, opslag. Kortom: alle stappen vóór levering aan onze klanten. Wij zijn trots op deze lage waarden. Het ecologische evenwicht van de Treecup profiteert van de volgende factoren: korte leveringsroutes dankzij Made-In-Duitsland en een negatieve CO2-balans bij het winnen van grondstoffen met behulp van natuurlijk hernieuwbare grondstoffen. Hier volgen de specifieke gemeten als CO2-voetafdruk, voor verschillende versies van de treecup:

 • Treecup 400 ml – ca. 280 g CO2
 • Treecup 300 ml – ca. 200 g CO2
 • Treecup 250 ml – ca CO2
 • Dop – ca. 120 g CO2

✓ Hittebestendigheid tot 100° C

✓ Vaatwasmachinebestendig

✓ Optimaal stapelbaar, neemt weinig ruimte in beslag

✓ Dikwandig en stabiel: breuk -, kras- en stootvast

✓ Neutraal van smaak en geur

Retulp Treecup gravering herbruikbare bio beker dop bedrukken  Prijslijst flessen