Waterdonatie Made Blue

Al 89.000.000 liter schoon drinkwater gedoneerd!

Retulp werkt samen met verschillende goede doelen, waaronder de Made Blue Foundation. Dit doen we door middel van donaties. Made Blue investeert in waterprojecten in de landen waar dat hard nodig is.

Hier willen wij graag aan bijdragen. Retulp doneert 1000x de inhoud van elke verkochte drinkfles aan schoondrinkwater aan Made Blue.

Made Blue

De Made Blue Foundation is opgericht in 2014 met de missie: schoon drinkwater voor iedereen. Dit is hard nodig, omdat toegang tot drinkwater de basis is voor een gezond bestaan. Toch is het voor 1 op de 10 mensen op aarde een dagtaak om aan water te komen.

Waterprojecten

Daarom investeert Made Blue in waterprojecten met een permanent water tekort. Dit doen ze  bijvoorbeeld in Ethiopië, Tanzania en Vietnam.

Er is al meer dan 10 miljard liter schoondrinkwater gedoneerd door meer dan 400 ambassadeurs, waaronder Retulp!

Voor een ander

Drinkflessen van Retulp zijn niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor een ander. Met een Retulp drinkfles zorg je er namelijk voor dat iemand anders met je meedrinkt. Retulp doneert drinkwater aan Made Blue.

Waterdonatie Made Blue

Per verkochte drinkfles wordt 1000x de inhoud aan schoon drinkwater gedoneerd aan Made Blue. De afgelopen 7 jaar heeft Retulp er voor gezorgd dat er bijna 100 miljoen liter schoon drinkwater is gedoneerd aan mensen in Afrika en Indonesië.

Onder controle van Aqua for All worden de donaties geïnvesteerd in waterprojecten. Deze projecten worden uitgevoerd door Amref Flying Doctors, Het Rode Kruis, Simavi en World Vision.

In totaal heeft Retulp maar liefst 88.140.879 liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt, waarvan 16.152.106 liter in het afgelopen jaar. Dat betekent water voor minimaal 1207 mensen gedurende 10 jaar of langer.

Mission Indisposable

Het doel voor 2022 is dan ook om jaarlijks 20.000.000 plastic flesjes te besparen en 20.000.000 liter water te doneren. Op deze manier willen wij de plastic kraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Dit maakt Retulp goed voor jezelf, een ander en de planeet.

Bekijk hier hoeveel liter wij gedoneerd hebben en hoeveel disposables voorkomen zijn!

Made Blue Bottle

Samen met Made Blue hebben we een waterfles ontwikkeld die nog meer impact maakt! Per fles gaat een bijdrage naar een project waarmee 500 liter schoon drinkwater in Ethiopië wordt gerealiseerd. Ook wordt er 7 kilo CO2 bespaard en 3 kilo plastic afval voorkomen.

Koop hier je Made Blue Bottle