BIO BIDON WHITE LABEL

 • Zonder plastic geur en smaak
 • Perfect voor merchandise of eigen label
 • Lage prijs vanaf 500 stuks

Deze bidon kan volledig gecustomized worden naar de huisstijl van jullie bedrijf. Zo wordt de bio bidon écht helemaal jullie bidon. White label dus zonder Retulp logo.

bio bidons tafeltennistafel

Hoe werkt het bedrukken van een white label bio bidon

Het grote voordeel van white label bedrukking is dat écht alleen jouw merk op de bidon te vinden is. Die van ons vind je er niet op terug. En ook andere bedrukking of versiering is niet aan de orde. Je werkt dus in feite met een leeg canvas. Of je nu alleen jouw logo op de bidon wil laten drukken of juist een unieke blikvanger wil creëren met een mooi ontwerp en sterke boodschap — alles is mogelijk! Jij bepaalt de uitstraling van jouw white label bedrukte bidon en hebt de volledige regie over het uiteindelijke ontwerp.

Heb je zelf al een ontwerp voor ogen voor op jouw bidon? Of kunnen wij je hier nog bij helpen? Ons designteam staat voor je klaar en weet als geen ander jouw visie te vertalen naar een prachtig ontwerp. Informeer naar de mogelijkheden en laat ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen!

WAAROM EEN BIO BIDON?

Heb jij ooit gehoord van een bio bidon, gemaakt van suikerriet? Wij hebben het! Dit is jouw boodschap aan de wereld dat jouw bedrijf, instelling of sportclub staat voor duurzaamheid. Geen eenmalige relatiegeschenken die achter in de kast belanden, maar een cadeau waar jouw zakenrelatie of klant echt iets aan heeft. En niet alleen dat; de wereld heeft er ook wat aan! De white label bio bidons dragen namelijk bij aan de verduurzaming van onze planeet. Staat jouw gewenste bio bidon niet in ons assortiment? Dan helpen wij je graag verder met het vinden van een alternatief. 

Stijlvol design

Snelle levertijd

Duurzaam materiaal

Eerlijke prijzen

  Prijslijst flessen

  Waar worden de bio bidons van gemaakt?

  De biobased bidon wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd en is van minimaal 87% rietsuiker en maximaal 13% regulier PE plastic, wat BPA vrij is. Er wordt bij de productie minder gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen, maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Wanneer suikerriet groeit, neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Alle verwerkte materialen zijn getest op voedselveiligheid en voldoen aan de meest recente Europese wet- en regelgeving. Ook zijn ze volledig recyclebaar.

  Zijn bio based flessen de beste oplossing voor het milieu?

  Nee bio based flessen zijn nauwelijks beter voor het milieu dan reguliere plastic flessen. De beste en meest makkelijke manier om iets voor het milieu te doen is kraanwater drinken uit een hervulbare drinkfles. Voorkomen is veel beter dan recyclen of bio materialen. De missie van Retulp is om hergebruik te bevorderen en niet om gebruik van bio materialen te promoten. Al hebben bio materialen natuurlijk wel zijn bijkomstige voordelen.

  Waar worden de bio bidons gemaakt?

  De grondstof komt uit Brazilië. De bio bidons worden in Nederlands geproduceerd.

  Waarom zijn niet alle flessen gemaakt van bio plastics?

  Over biologisch afbreekbare plastics en bioplastics bestaat veel verwarring. Zo wordt de Plant Bottle van Coca Cola als duurzame verpakking gepresenteerd, omdat deze voor 30 procent gemaakt is van natuurlijke grondstoffen (suikerriet). De productie vergt minder energie, maar de flesjes zelf zijn niet biologisch afbreekbaar. Een ander bezwaar is dat de grondstoffen voor bioplastics ook als voedsel gebruikt kunnen worden en de aanleg van plantages bij kan dragen aan verdere ontbossing. Dus voor wegwerpverpakkingen zijn bioplastics nauwelijks een oplossing. Voor herbruikbare Retulp bio bidons is het een prima grondstof met een iets lagere milieu belasting als regulier plastic. Indien je de bio bidons gebruikt i.p.v. wegwerp petflesjes met water dan doe je echt iets goeds voor het milieu. Daarnaast is het grote voordeel van bio bidons dat ze niet smaken en ruiken naar plastic.

  Zijn de flessen/bidons naast water ook geschikt voor andere dranken?

  De flessen/bidons zijn te vullen met: (koude) dranken zoals vruchtensappen, diksap, melk, yoghurtdrank, ijsblokjes (dan blijft het lekker koel) of stukjes fruit (zoals een schijfje limoen). Met zuivelproducten is het wel van belang dat de fles daarna goed schoongemaakt wordt, vooral de dop. Wij raden het af om koolzuurhoudende dranken in je fles te doen omdat bij veel schudden of beweging de druk verhoogd kan worden. Daarnaast kan bij de bidons de binnenkant verkleuren van andere dranken dan water.

  Hoe houd ik mijn fles/bidon het beste schoon?

  Voor het eerste gebruik: spoel de fles/bidon en de dop(pen) goed af in een sopje. Was de fles/bidon vervolgens af met de hand. Door de grote opening kun je met een afwasborstel overal makkelijk bij. Door de afgeronde hoeken blijft daar geen vuil achter.
  Sommige flessen zijn vaatwasserbestendig. Op het label bij de fles staat of deze in de vaatwasser kan. Let op: In verband met de coating kan dit enkel op lage temperaturen. Om de fles zo lang mogelijk mooi te houden, adviseert Retulp de flessen zo veel mogelijk met de hand te wassen. De dop is niet vaatwasserbestendig. Hoe je de fles het beste kunt schoonmaken lees je hier.