Bio Premium Cup: duurzaam en herbruikbaar

Productieproces van biobased kunststof

Suikerriet wordt in eerste instantie gebruikt voor de productie van rietsuiker, dat bedoeld is voor consumptie. Het overgebleven materiaal kan echter worden omgezet in bio-ethanol. Met bio-ethanol kan vervolgens kunststof worden geproduceerd dat dezelfde samenstelling en kwaliteit heeft als kunststof dat is gemaakt van aardolie. Dit resulteert in een duurzaam en zeer recyclebaar product! Een belangrijk voordeel is dat suikerriet tijdens het groeiproces veel CO2 opneemt, waardoor biobased kunststof zelfs een negatieve CO2-uitstoot heeft!

De Bio Premium Cups wordenĀ  geproduceerd van dit materiaal. Zo kun jij gerust genieten van een lekker milieuvriendelijk kopje koffie.

1
2
3
4
5
1

Herbruikbare koffiecup gemaakt in Europa

2

Handige draaidop en met afsluitbare drinkopening

3

Gemaakt van hernieuwbare bronnen (suikerriet)

4

Vaatwasser bestendig en gemakkelijk schoon te maken d.m.v. uitneembare binnenkant

5

Te bedrukken met je eigen logo

Bio Premium Cup

Dag wegwerpplastic. Hallo Retulp herbruikbare oplossingen

Veel mensen zijn dagelijks onderweg met de auto of de trein en genieten onderweg van een kopje koffie of thee. Helaas zien we dat veel cafeā€™s of afhaallocaties drankjes serveren in wegwerpbekers. Omdat wegwerpbekers een verspilling zijn en gewone mokken voor thuis niet praktisch zijn om mee te nemen zorgt de Bio Premium Cup ervoor dat je je drankje gemakkelijk op een duurzame manier mee kunt nemen. De Bio Premium Cup is optimaal geschikt voor To Go-gebruik.

Bekijk de highlights van de Bio Premium Cup in de afbeelding hiernaast.

Don’t judge a cup by it’s cover

Hergebruikte verpakkingen

Bij Retulp geloven we dat goede kop koffie niet ten koste hoeft te gaan van het milieu. Daarom hebben we voor de Bio Premium Cup een verpakkingsoplossing bedacht die de impact op het milieu minimaliseert.

Onze Bio Premium Cup is verpakt in een hergebruikte verpakking, waardoor we de hoeveelheid afval verminderen en waardevolle grondstoffen besparen. Elke verpakking heeft al een vorig leven gehad, wat het een uniek duurzaam karakter geeft. Hierdoor kan jij gerust genieten van de Bio Premium Cup en een heerlijk kopje koffie on the go.

Bij Retulp willen we jouw koffie-ervaring verbeteren zonder afbreuk te doen aan onze planeet. Kies voor onze Bio Premium Cup, gemaakt van hernieuwbaar materiaal (suikerriet) en verpakt in hergebruikt materiaal, voor de perfecte koffie to go.

1
2
3
1

Alternatief voor single use koffiebekers

2

Waterdonatie van 425 liter per verkochte Bio Premium Cup

3

Hergebruikte verpakking

Nieuwe wetgeving

Onlangs heeft Nederland nieuwe wetgeving geĆÆntroduceerd om het gebruik van single-use plastics te verminderen en onze planeet te beschermen. Deze maatregel is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst.

De beste manier om bij te dragen is door over te stappen op herbruikbare koffiebekers. In plaats van elke dag een wegwerpbeker te gebruiken, kun je investeren in een hoogwaardige herbruikbare beker die je keer op keer kunt gebruiken.

De voordelen van een herbruikbare koffiebeker zijn eindeloos. Allereerst helpt het bij het verminderen van afval. In Nederland worden jaarlijks miljoenen wegwerpbekers weggegooid, die uiteindelijk belanden op stortplaatsen of in onze oceanen. Door een herbruikbare beker te gebruiken, draag je actief bij aan het verminderen van deze plastic afvalberg.

Bovendien houdt een herbruikbare koffiebeker je drank langer warm en voorkomt het dat je handen verbranden. Veel herbruikbare bekers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of bamboe of bio plastic, die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Daarnaast wordt er een extra vergoeding gerekend voor single use plastic koffiebekers. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op de lange termijn, maar ook wordt je aangemoedigd om duurzame keuzes te maken.

Laten we samen de overgang maken naar herbruikbare koffiebekers en de impact van single-use plastics verminderen.

Retulp Bio Premium Cup: een duurzaam geschenk

  • Herbruikbare Bio Premium Cup
  • Scherpe en duidelijke all-in prijzen zonder bijkomende kosten
  • Waterdonatie bij iedere verkochte duurzame Retulp fles