Retulp bedrukte flessen Mission Indisposable

Retulp’s Mission Indisposable 2020

Wij geloven in een wereld zonder wegwerpplastic. Een wereld waarin er geen onnodig plastic wordt geproduceerd wat na eenmalig in de zee belandt en hier een hoop schade aanricht.

Vier jaar geleden is Retulp begonnen met als doel om dit wegwerpplastic te verminderen. Inmiddels hebben wij onszelf een concreet doel gesteld; In het begin van 2020 willen wij 20 miljoen disposables bespaard hebben en 20 miljoen liter drinkwater hebben gedoneerd. In deze blog leggen we uit hoe we dat gaan realiseren én waarom wij (bijvoorbeeld) Dopper om die reden niet als concurrent zien.

 

Het Grote Plastic Probleem

Het is hard nodig om onnodig plastic te vermijden. Wist je bijvoorbeeld dat er per minuut ongeveer een vuilniswagen vol plastic in de oceanen belandt? Dit plastic is afkomstig van de mens via straten, sloten, rivieren en de zee. Om plasticvervuiling in de natuur tegen te gaan is voorkomen beter dan recyclen. Momenteel wordt namelijk zo’n 50% van het plastic direct na gebruik weggegooid. Dit plastic wordt maar voor een klein deel gerecycled. De rest kan zomaar in onze voedselketen terechtkomen. Gelukkig Zijn er steeds meer handige alternatieven te vinden voor wegwerpplastic en komen er steeds meer regels en wetten die dit plastic tegengaan. Toch worden er per dag in Nederland nog 500.000 (water)flesjes weggegooid.

‘Per dag worden er in Nederland nog 500.000 plastic waterflesjes weggegooid’

 

Mission Indisposable 2020

Non-disposable, it’s possible! Met de Mission Indisposable 2020 willen wij bijdragen aan het dichtdraaien van de plastickraan. Hoe wij dit doen? Door de verkoop van hebruikbare roestvrijstalen flessen en mokken. Door het regelmatig gebruiken van zo’n herbruikbaar product voorkom je namelijk al snel tientallen disposables per jaar! Wij hopen dat wij samen met onze klanten die 20 miljoen wegwerpproducten kunnen gaan vermijden.

Daarnaast wordt er bij elke verkochte Retulp fles schoon drinkwater gedoneerd via Stichting Made Blue. Schoon (drink)water is natuurlijk essentieel voor mensen en al het leven op deze aarde. Wil je weten hoe Made Blue dit schone drinkwater realiseert? Op hun website leggen zij uit hoe ze te werk gaan.

‘Wij hopen over een paar jaar geen flessen meer te kunnen verkopen’

 

Dopper is geen concurrent

Ik hoor je denken; Is Dopper geen concurrent van jullie? Nee, wij zien dat niet op die manier. Retulp verkoopt een soortgelijk product en klanten maken uiteindelijk een keuze tussen verschillende merken. Maar uiteindelijk delen we een gemeenschappelijk doel, namelijk wegwerpplastic vermijden. Sterker nog; wij hopen over een paar jaar geen flessen meer te kunnen verkopen omdat het gebruik ervan zo normaal is geworden dat iedereen er al één heeft. En dan gaan wij gewoon met een ander product door met de strijd tegen wegwerpplastic!

Wil je meer lezen over onze Mission Indisposable en welke bedrijven ons bij deze missie steunen? Kijk dan op  www.retulp.nl/mission-indisposable-2020.