Retulp bedrukte flessen Mission Indisposable

Retulp’s Mission Indisposable 2020

Wij geloven in een wereld zonder wegwerpplastic. Een wereld waarin er geen onnodig plastic wordt geproduceerd wat na eenmalig in de zee belandt en hier een hoop schade aanricht.

Vier jaar geleden is Retulp begonnen met als doel om dit wegwerpplastic te verminderen. Inmiddels hebben wij onszelf een concreet doel gesteld; In het begin van 2020 willen wij 20 miljoen disposables bespaard hebben en 20 miljoen liter drinkwater hebben gedoneerd. In deze blog leggen we uit hoe we dat gaan realiseren én waarom wij (bijvoorbeeld) Dopper om die reden niet als concurrent zien.

 

Het Grote Plastic Probleem

Het is hard nodig om onnodig plastic te vermijden. Wist je bijvoorbeeld dat er per minuut ongeveer een vuilniswagen vol plastic in de oceanen belandt? Dit plastic is afkomstig van de mens via straten, sloten, rivieren en de zee. Om plasticvervuiling in de natuur tegen te gaan is voorkomen beter dan recyclen. Momenteel wordt namelijk zo’n 50% van het plastic direct na gebruik weggegooid. Dit plastic wordt maar voor een klein deel gerecycled. De rest kan zomaar in onze voedselketen terechtkomen. Gelukkig Zijn er steeds meer handige alternatieven te vinden voor wegwerpplastic en komen er steeds meer regels en wetten die dit plastic tegengaan. Toch worden er per dag in Nederland nog 500.000 (water)flesjes weggegooid.

‘Per dag worden er in Nederland nog 500.000 plastic waterflesjes weggegooid’

 

Mission Indisposable 2020

Non-disposable, it’s possible! Met de Mission Indisposable 2020 willen wij bijdragen aan het dichtdraaien van de plastickraan. Hoe wij dit doen? Door de verkoop van hebruikbare roestvrijstalen flessen en mokken. Door het regelmatig gebruiken van zo’n herbruikbaar product voorkom je namelijk al snel tientallen disposables per jaar! Wij hopen dat wij samen met onze klanten die 20 miljoen wegwerpproducten kunnen gaan vermijden.

Daarnaast wordt er bij elke verkochte Retulp fles schoon drinkwater gedoneerd via Stichting Made Blue. Schoon (drink)water is natuurlijk essentieel voor mensen en al het leven op deze aarde. Wil je weten hoe Made Blue dit schone drinkwater realiseert? Op hun website leggen zij uit hoe ze te werk gaan.

‘Wij hopen over een paar jaar geen flessen meer te kunnen verkopen’

 

Dopper is geen concurrent

Ik hoor je denken; Is Dopper geen concurrent van jullie? Nee, wij zien dat niet op die manier. Retulp verkoopt een soortgelijk product en klanten maken uiteindelijk een keuze tussen verschillende merken. Maar uiteindelijk delen we een gemeenschappelijk doel, namelijk wegwerpplastic vermijden. Sterker nog; wij hopen over een paar jaar geen flessen meer te kunnen verkopen omdat het gebruik ervan zo normaal is geworden dat iedereen er al één heeft. En dan gaan wij gewoon met een ander product door met de strijd tegen wegwerpplastic!

Wil je meer lezen over onze Mission Indisposable en welke bedrijven ons bij deze missie steunen? Kijk dan op  www.retulp.nl/mission-indisposable-2020.

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke