Retulp Bio drinkfles Trashtag blog

Heb jij al gehoord van de #trashtag?

Via Facebook kwamen wij een nieuw fenomeen tegen, de ‘trashtag’, waar bij het draait om het opruimen van zwerfafval. Hartstikke goed natuurlijk! Hieronder leggen we uit wat deze challenge inhoudt maar vooral waarom we bij Retulp hopen dat dit soort goede initiatieven overbodig worden!

#trashtag

De ‘Trashtag Challenge’ is een trend die momenteel rondgaat op social media. Onder de #trashtag plaatsen mensen twee foto’s onder elkaar. Op de bovenste staat de btereffende persoon op een plek, bijvoorbeeld een strand, bos of berm, die zwaar vervuild is door zwerfafval. Op de tweede foto zie je diezelfde persoon omringd door vuilniszakken die gevuld zijn met het zwerfafval. De vervuilde plek is opgeruimd!

 

Internationaal succes

Na wat onderzoek blijkt de #trashtag geen nieuw fenomeen te zijn. Het Amerikaanse outdoor merk UCO lanceerde de term al in 2015, om mensen aan te moedigen om zwerfafval op te ruimen wat ze op hun hike of kampeertrip tegenkwamen. Maar afgelopen weekend werd de term pas wereldwijd bekend door gebruikers op Instagram en Reddit. Inmiddels zijn er al 24.000 berichten op Instagram geplaats met deze hashtag.

 

Voorkomen is beter dan recyclen

Laten wij beginnen met het feit dat dit soort initiatieven natuurlijk fantastisch zijn en applaus voor iedereen die meedoet, ook zonder # of social media. Afval hoort niet in de natuur, waar het dieren, planten en de mens kwaad kan doen. Helaas zijn de mensen die de handen uit de mouwen steken om het afval op te ruimen, hoogstwaarschijnlijk niet diezelfde mensen die het afval er in eerste instantie hebben neergegooid.

De oplossing ligt natuurlijk niet alleen bij het opruimen van het afval, maar vooral in het voorkomen er van. Het motto van Retulp is niet voor niets; Voorkomen is beter dan recyclen. Ook het opgeruimde afval moet verwerkt en vernietigd worden.

Wij juichen heel hard voor dit soort mooie initiatieven, maar hopen ook dat deze in de toekomst niet meer nodig zijn. En ondertussen nemen wij een vuilniszak mee op onze wekelijkse wandeling!

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke