Retulp X Agnieten college

Veel studenten hebben de afgelopen weken hard geleerd en geblokt voor hun examens. Agnieten College in Zwartsluis was dan ook opzoek naar een mooi examen cadeau voor hun geslaagden. Het oog was gevallen op onze mooie Limited Edition Fusion lijn. Deze flessen zijn voorzien van een unieke zwart-witte print. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Fusion thermosfles van 500ml, waarvoor Retulp X Agnieten College een mooi design voor hebben ontworpen.

Het logo van het Agnieten College leende zich perfect voor een mooie gravure. Niet zomaar een gravure, maar een gravure in drie tinten! Bij laser graveren wordt een laserstraal met behulp van spiegels en lenzen op het oppervlak van een werkstuk gefocust. Met behulp van het assensysteem kan de straal vervolgens over het oppervlak worden bewogen. De grote hitte van de laserstraal markeert, brandt of verdampt het oppervlak van het werkstuk, afhankelijk van de duur van de blootstelling. Zo wordt een gravure gemaakt. Bij een drie tinten gravure wordt de laser zo ingesteld dat deze dieper lasert waardoor de kleur donkerder wordt.

Zoals je hierboven in de afbeelding kunt zien is de bovenste streep het donkerste gegraveerd, dus het meeste materiaal weg gelaserd. Daaronder zie je een cirkel waar de gravure het lichtste naar voren komt. En een midden toon in de middelste streep. Het graveren in meerdere tonen geeft een mooi 3D effect. Wij hopen natuurlijk dat de leerlingen net zo trots zijn als ons op deze thermosfles.