Retulp groene Urban

Retulps Guilty Plastic Pleasures

Elke week plaatst Retulp een ‘Guilty Plastic Pleasure’, een bekentenis van één van ons of een partner van Retulp. Benieuwd naar wat wij onder een ‘Guilty Plastic Pleasure’ verstaan en waarom we dat doen? Lees dan mee!

Wat is een Guilty Plastic Pleasure?

Hoewel we inmiddels de term wel ergens voorbij hebben zien komen hebben op social media, kwam de naam tijdens een brainstorm op. Het is een wegwerpplastic-bekentenis, maar dan bekt Guilty Plastic Pleasure toch lekkerder (; De bekentenis gaat over het gebruik van een bepaalde wegwerpplastic, waar we eigenlijk wel weten dat een (goed) alternatief voor bestaat. Uit gemakzucht, onnadenkendheid of gewoonte maken we ons toch ‘schuldig’ aan het gebruik single-use plastics.

Waarom willen wij ze graag delen?

De belangrijkste reden is dat wij willen laten zien dat we niet perfect zijn. Ook al streven we naar een wereld zonder wegwerpplastic en bieden we daar goede alternatieven voor, ook wij maken ons er wel eens ‘schuldig’ aan. Bovendien hoeft het niet te betekenen dat als je niet zonder wegwerpplastic ‘kunt’, dat je helemaal geen alternatieven hoeft te gebruiken. Als je geen zin of tijd hebt om verpakkingsvrij boodschappen te doen, kun je wel een herbruikbare waterfles gebruiken. Duizelt het je soms als je denkt aan hoeveel single-use plastic je gebruikt en hoe je dat allemaal zou gaan moeten vervangen? Begin gewoon met iets kleins en wie weet waar je terecht komt. Alle beetjes helpen!

‘Uit gemakzucht, onnadenkendheid of gewoonte maken we ons toch ‘schuldig’ aan het gebruik single-use plastics.’

GPP’s van Retulpers

En wat zijn dan onze Guilty Plastic Pleasures? Zo is Pieter, onze businessmanager, een echte koffieverslaafde. Op kantoor drinkt hij netjes uit een mok, maar onderweg komt het voor hem vaak neer op een kartonnen beker (met plastic dekseltje). Of Richard, de Big Boss, die voelt zich toch wel een beetje schuldig bij het zoveelste biertje uit een plastic bekertje op festivals. Onze collega Robert heeft inmiddels heel veel katoenen tasjes thuis verzamelt, maar vergeet ze altijd weer mee te nemen naar de supermarkt.

Alternatieven voor wegwerp

Retulp biedt een alternatief voor plastic waterflesjes en wegwerpbekers voor koffie of thee. Maar heb je wel eens nagedacht om bijvoorbeeld je brood te halen in een katoenen broodzak of je groenten en fruit los in speciale netjes te vervoeren? Of bamboe wattenstaafjes te gebruiken in plaats van normale?

Soms zit de oplossing gewoon in het zoeken naar een alternatief. Op sommige producten is de verpakkingsindustrie helemaal losgegaan, misschien kun je dat dan laten liggen en kiezen voor een ander product.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw Guilty Plastic Pleasure of oplossing! Laat het ons weten via een berichtje op Instagram of gebruik de #GuiltyPlasticPleasure.

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke