Richard ontvangt groen lintje!

Afgelopen vrijdag 2 juni was de jaarlijkse uitreiking van de groene lintjes, die politieke partij Groenlinks elk jaar uitreikt omtrent wereldmilieudag (5 juni). Groene lintjes worden uitgereikt aan mensen om hen te belonen voor hun bijdrage op het gebied van duurzaamheid en milieu. En dit jaar mocht de oprichter van Tulper, Richard Gabriel, een groen lintje in ontvangst nemen!

Eén van de vier!

Daarmee is Richard één van de vier gelukkigen die in het jaar 2017 een groen lintje mocht bemachtigen. De andere gelukkigen zijn Dick Verboom, Jan Bulthuis en Andre Zeijseink. Dick Verboom gaat om de week op pad in Orden met andere vrijwilligers op de omgeving schoon te maken van zwerfvuil. Iets wat heel dicht ligt bij onze eigen missie. Jan Bulthuis zet zich voor het park op Zuidbroek waarin hij verder gaat dan de natuurontwikkeling die de gemeente wil. Met als resultaat dat er allemaal soorten vogels in het park verschijnen, die er anders niet waren geweest.

Andre Zeijseink is voorzitter van Loenen Energie Neutraal, waarmee hij Loenenaren beweegt om hun huis de verduurzamen, met succes. Daarnaast probeert hij de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland en zelfs de Europese Unie nog meer te bewegen op het gebied van duurzaamheid.

Voorkomen van plastic afval

Richard kreeg het groene lintje voor zijn inzet om plastic afval te voorkomen en mensen de stimuleren om herbruikbare flessen te gebruiken. Met mooie woorden van gemeenteraadslid Marcel van der Maal ontving Richard zijn groene lintje opgespeld. Dit speldje is voor Richard een mooie waardering. Daarmee gaat Richard niet op zijn lauweren rusten, het is juist een mooi punt om nog harder te werken om mensen bewust te maken van het probleem rond plastic afval en te stimuleren om hergebruik te bevorderen!

Bekijk alle foto‘s en video’s van de uitreiking!

Druk op het pijltje naar links of rechts om vooruit of terug te gaan

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke