Richard ontvangt groen lintje!

Afgelopen vrijdag 2 juni was de jaarlijkse uitreiking van de groene lintjes, die politieke partij Groenlinks elk jaar uitreikt omtrent wereldmilieudag (5 juni). Groene lintjes worden uitgereikt aan mensen om hen te belonen voor hun bijdrage op het gebied van duurzaamheid en milieu. En dit jaar mocht de oprichter van Tulper, Richard Gabriel, een groen lintje in ontvangst nemen!

Eén van de vier!

Daarmee is Richard één van de vier gelukkigen die in het jaar 2017 een groen lintje mocht bemachtigen. De andere gelukkigen zijn Dick Verboom, Jan Bulthuis en Andre Zeijseink. Dick Verboom gaat om de week op pad in Orden met andere vrijwilligers op de omgeving schoon te maken van zwerfvuil. Iets wat heel dicht ligt bij onze eigen missie. Jan Bulthuis zet zich voor het park op Zuidbroek waarin hij verder gaat dan de natuurontwikkeling die de gemeente wil. Met als resultaat dat er allemaal soorten vogels in het park verschijnen, die er anders niet waren geweest.

Andre Zeijseink is voorzitter van Loenen Energie Neutraal, waarmee hij Loenenaren beweegt om hun huis de verduurzamen, met succes. Daarnaast probeert hij de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland en zelfs de Europese Unie nog meer te bewegen op het gebied van duurzaamheid.

Voorkomen van plastic afval

Richard kreeg het groene lintje voor zijn inzet om plastic afval te voorkomen en mensen de stimuleren om herbruikbare flessen te gebruiken. Met mooie woorden van gemeenteraadslid Marcel van der Maal ontving Richard zijn groene lintje opgespeld. Dit speldje is voor Richard een mooie waardering. Daarmee gaat Richard niet op zijn lauweren rusten, het is juist een mooi punt om nog harder te werken om mensen bewust te maken van het probleem rond plastic afval en te stimuleren om hergebruik te bevorderen!

Bekijk alle foto‘s en video’s van de uitreiking!

Druk op het pijltje naar links of rechts om vooruit of terug te gaan