Op vakantie plastic voorkomen: De supertips

We schrijven juli, de vakantie komt eraan en dan kijken we als heel snel naar mooie witte stranden en azuurblauwe wateren. Ook op vakantie kun je plastic voorkomen, zodat de mooie azuurblauwe zee ook azuurblauw blijft. In deze blog ontvang jij de supertips om single use plastics te voorkomen.

Eet bij restaurants zelf, vermijd take-aways

Het is zo makkelijk wanneer je op vakantie bent: even een hapje eten in het vuistje meenemen bij een take-away. Maar wat het probleem hiervan is dat er veel plastic voor nodig is om hiervoor te zorgen. Beter is om bij de restaurants zelf te eten, omdat je dan geen single use plastics gebruikt. En hoe leuk is het om in een andere plaats in een restaurant te eten? Twee vliegen in één klap wat ons betreft!

En mocht je toch bij een take away terecht komen vraag dan om minder plastic verpakkingsmateriaal daarmee geef je ook een goed signaal af. Want is het plastic dekseltje en rietje in een milkshake echt nodig, moet er echt nog een zakje of doosje om het broodje heen of is een servetje ook voldoende.

Neem altijd je herbruikbare waterfles mee!

Om single use plastics te voorkomen is het goed om je herbruikbare waterfles mee te nemen. Natuurlijk hebben wij hele mooie flessen die je mee kunt nemen! In veel steden zijn er tegenwoordig waterfonteinen waarin je jouw waterfles kunt navullen, waardoor het niet alleen goed is voor het milieu (je voorkomt immers plastic flesjes), het is ook goed voor je eigen gezondheid én je portemonnee.

ECO-vriendelijke activiteiten

In veel landen zijn steeds meer bedrijven bezig met het milieu en duurzaamheid. Op vakantie kun je daardoor ook bij de activiteiten die je uitkiest rekening houden met ECO-vriendelijke activiteiten. Zo zijn er verschillende bedrijven in het buitenland die een ZERO-WASTE POLICY hebben op het gebied van plastic.

Draag altijd een tas bij je!

Zorg er altijd voor dat je een tas bij je draagt, op vakantie heb je namelijk vaak veel om met je mee te dragen. Al snel kun je verleidt zijn om een plastic tas te kopen of mee te nemen om dit met je mee te dragen. Zorg voor je eigen (hippe) shoptas, zodat je altijd van alles met je mee kunt nemen!

Laat geen afval liggen!

Hoewel we altijd zo weinig mogelijk afval willen hebben is het onmogelijk om géén (plastic) afval te produceren tijdens je vakantie, dat begrijpen wij ook. Daarom is de laatste tip ook om wanneer je wel afval produceert dit ook netjes op te ruimen! Dit klinkt misschien logisch, toch blijven er op hele stranden en in binnensteden afval op de grond liggen die weer in de natuur terecht komt. Door simpelweg je afval in een prullenbak te gooien zorg je voor.