Op vakantie plastic voorkomen: De supertips

We schrijven juli, de vakantie komt eraan en dan kijken we als heel snel naar mooie witte stranden en azuurblauwe wateren. Ook op vakantie kun je plastic voorkomen, zodat de mooie azuurblauwe zee ook azuurblauw blijft. In deze blog ontvang jij de supertips om single use plastics te voorkomen.

Eet bij restaurants zelf, vermijd take-aways

Het is zo makkelijk wanneer je op vakantie bent: even een hapje eten in het vuistje meenemen bij een take-away. Maar wat het probleem hiervan is dat er veel plastic voor nodig is om hiervoor te zorgen. Beter is om bij de restaurants zelf te eten, omdat je dan geen single use plastics gebruikt. En hoe leuk is het om in een andere plaats in een restaurant te eten? Twee vliegen in één klap wat ons betreft!

En mocht je toch bij een take away terecht komen vraag dan om minder plastic verpakkingsmateriaal daarmee geef je ook een goed signaal af. Want is het plastic dekseltje en rietje in een milkshake echt nodig, moet er echt nog een zakje of doosje om het broodje heen of is een servetje ook voldoende.

Neem altijd je herbruikbare waterfles mee!

Om single use plastics te voorkomen is het goed om je herbruikbare waterfles mee te nemen. Natuurlijk hebben wij hele mooie flessen die je mee kunt nemen! In veel steden zijn er tegenwoordig waterfonteinen waarin je jouw waterfles kunt navullen, waardoor het niet alleen goed is voor het milieu (je voorkomt immers plastic flesjes), het is ook goed voor je eigen gezondheid én je portemonnee.

ECO-vriendelijke activiteiten

In veel landen zijn steeds meer bedrijven bezig met het milieu en duurzaamheid. Op vakantie kun je daardoor ook bij de activiteiten die je uitkiest rekening houden met ECO-vriendelijke activiteiten. Zo zijn er verschillende bedrijven in het buitenland die een ZERO-WASTE POLICY hebben op het gebied van plastic.

Draag altijd een tas bij je!

Zorg er altijd voor dat je een tas bij je draagt, op vakantie heb je namelijk vaak veel om met je mee te dragen. Al snel kun je verleidt zijn om een plastic tas te kopen of mee te nemen om dit met je mee te dragen. Zorg voor je eigen (hippe) shoptas, zodat je altijd van alles met je mee kunt nemen!

Laat geen afval liggen!

Hoewel we altijd zo weinig mogelijk afval willen hebben is het onmogelijk om géén (plastic) afval te produceren tijdens je vakantie, dat begrijpen wij ook. Daarom is de laatste tip ook om wanneer je wel afval produceert dit ook netjes op te ruimen! Dit klinkt misschien logisch, toch blijven er op hele stranden en in binnensteden afval op de grond liggen die weer in de natuur terecht komt. Door simpelweg je afval in een prullenbak te gooien zorg je voor.

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke