Tassen gemaakt van
oude koelkasten

Fridgebag tassen gemaakt van oude koelkasten

Retulp Fridgebags zijn vanaf 50 stuks verkrijgbaar. Vanaf 10.000 stuks kunnen wij shoppers, koeltassen en andere soorten maken uit gerecyclede koelkasten. Dit kan in iedere gewenste kleur, met eigen opdruk en eigen verpakking. De levertijd is 5 a 6 maanden. Hieronder leggen wij het proces uit van koelkast naar een mooie duurzame tas.

fridge lunchbag backpack strand

Snelle levertijd

Duurzaam materiaal

Eerlijke prijzen

Stijlvol design

Recycled polypropylene

Productie gerecyclede tassen

  • ‚Üí De productie wordt in gecertificeerde fabrieken uitgevoerd en is te herleiden via de QR-code in het carelabel van de tas.
  • ‚Üí Wij maken deze tassen worden voor 90% van gerecyclede koelkasten.
  • ‚Üí De tas is gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Alleen de koel lining en rits zijn nieuw! Daarbij zie je ook hoeveel CO2-uitstoot je hebt bespaard met de aanschaf van de koeltas.
  • ‚Üí Met dit product geef je iets aan jezelf, aan een ander en zorg je ook nog eens voor de planeet.
Mission Indisposable 2015-2025

200.000.000 liter drinkwater donatie
200.000.000 besparing disposables

Retulp wil de plastickraan dichtdraaien en de drinkwaterkraan weer openzetten. Mission Indisposable, it’s possible!

Van koelkast naar mooie duurzame tas

Polypropyleen is een vorm van hard plastic dat wordt gemaakt bij het raffineren van aardolie, dus het is een ander schaars en waardevol goed dat uit onze aarde komt. RPP staat voor gerecycled polypropyleen en is afkomstig van afgedankte huishoudelijke apparaten en voedselcontainers voor eenmalig gebruik die we omzetten in garen, stoffen en afgewerkte producten. Polypropyleen is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld, maar naar schatting wordt er hooguit 3% gerecycled. Dit komt omdat PP wordt gemengd met metalen en andere materialen bij het maken van grote huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines, autodashboards, airconditioners enz. Het is omslachtig en kostbaar om het plastic van het metaal te scheiden.

Give Your Fridge A Second Chance
Fridgebags backpack en lunchbag

Stevige duurzame koeltassen gemaakt van RPP

Gerecycled polypropyleen zal nooit worden gebruikt voor kleding. Het is wel  ideaal voor het maken van sterke, duurzame en duurzame tassen, met name shoppers. Veel van onze lichtgewicht RPP-shoppers zijn getest op gewicht tot 15 kg, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijkse boodschappen.

Andere gerecyclede polypropyleen tassen op de markt worden over het algemeen slechts voor 20% gerecycled om te voldoen aan de wettelijke verplichting in sommige landen om het woord ‘gerecycled’ te gebruiken. De overige 80% is nieuw geproduceerd polypropyleen. Dit verergert het probleem van plastic afval. Onze RPP-tassen zijn gegarandeerd van 100% gerecycled polypropyleen afkomstig van afgedankte huishoudelijke producten aan het einde van hun levensduur en voedselcontainers voor eenmalig gebruik. Zo weten we zeker dat we de meest duurzame RPP-tassen ter wereld leveren.

Unieke en voordelige eco shoppers

De methode die we gebruiken om producten van gerecycled polypropyleen te maken, verbruikt 46% minder water, 71% minder CO2 en 88% minder energie dan het produceren van nieuw polypropyleen. Zo hergebruiken we een deel van de waardevolle en uitputtende hulpbronnen van onze aarde.

Dit is een kostbaar en langdurig proces, wat betekent dat onze minimum aantal voor de productie van tassen hoog zijn. Het begint bij 10.000 stuks en de kostprijs per stuk zal tussen 2 en 4 euro liggen. Dit komt door de arbeid en processen die nodig zijn om de productieruns op te zetten.

fridge lunchbag backpack

Club Kakatua