Thermosflessen bedrukken met logo

Hoe worden flessen en bekers duurzaam bedrukt of gegraveerd?

Wil je graag flessen bedrukken met logo voor je relaties of klanten? Er verschillende technieken en manieren waarmee een bidon, thermofles of beker gepersonaliseerd kan worden. Denk aan tampondruk, zeefdruk en lasergraveren. In deze blog zetten we al onze druktechnieken op een rijtje.

Duurzaam printen

Wij willen jou het perfecte gepersonaliseerde geschenk aanbieden waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Doordat we diverse verschillende printtechnieken ter beschikking hebben, kunnen we altijd het beste resultaat per materiaal garanderen. Bij zeef- en transferdruk gooien we geen inkt weg, maar hergebruiken we die voor nieuwe pantone-kleuren. We zijn van plan om een volledig recyclingsysteem van onze inkt te implementeren voor al onze druktechnieken. Door inkt te hergebruiken of inktloze druktechnieken te gebruiken, verminderen we ons totale afval enorm. We richten ons op het verminderen van het aantal misdrukken en het aantal drukkwaliteit claims als percentage van ons totale aantal gedrukte producten.

Tampondruk

Hierbij wordt je logo met een rubberen stempel (de tampon) op het product aangebracht. Elke stempel heeft een andere kleur. Een logo met vier kleuren wordt dus door vier verschillende stempels bedrukt. Met de tampon kan praktisch elke vorm worden bedrukt. De stempel is alleen niet heel groot, waardoor vooral kleine drukoppervlakken worden bedrukt. Deze druktechniek wordt vaak toegepast bij kleine oppervlakken op thermosbekers of doppen van drinkflessen.

Digitaal printen

Bij digitaal drukwerk worden je bestanden direct omgezet naar drukwerk. Digitaal drukwerk gebeurt vaak full colour en is vooral bij kleine oplagen goedkoop omdat er geen opstartkosten zijn. Deze techniek wordt door Flask o.a. gebruikt bij lunchzakken, witte drinkflessen en broodtrommels.

Lasergravure

Lasergraveren is een techniek waarbij het ontwerp in het materiaal wordt gegraveerd. Dit gebeurt door middel van een computergestuurde laser die de kleur van het oppervlak van het materiaal verandert. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de soort ondergrond, de sterkte van de laserstraal en de lasermachine zelf. Een lasergravering heeft een altijd een luxe uitstraling, waardoor de druktechniek geliefd is voor RVS en bamboe bekers.

De meeste bedrijven kiezen voor 1 kleur bedrukking of laser gravering omdat dat goedkoper is maar vooral ook omdat het stijlvoller is. Een full color logo is vanuit de gever (bedrijf) mooi om te zien maar de ontvanger die de fles dagelijks gaat gebruiken vindt het over het algemeen fijner om een bescheiden stijlvolle opdruk op zijn fles te hebben.

Thermosbekers bedrukken bij Retulp

Bij Retulp transformeren we thermosbekers in unieke, gepersonaliseerde relatiegeschenken door middel van milieuvriendelijke druktechnieken. Onze thermosbekers, vervaardigd uit duurzame materialen, kunnen worden bedrukt of gegraveerd met jouw logo of boodschap. Of je nu kiest voor de precisie van tampondruk voor kleinere oppervlakken, de veelzijdigheid van digitaal printen voor kleurrijke designs, of de elegante uitstraling van lasergravure voor RVS en bamboe bekers, Retulp zorgt ervoor dat elke beker een statement maakt van jouw inzet voor duurzaamheid. Kies voor Retulp’s thermosbekers en draag bij aan een groenere wereld terwijl je een blijvende indruk achterlaat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eenvoudig contact met ons op.