Voor velen behoort koffie tot de primaire levensbehoeften. Maar hoe duurzaam is het bakkie pleur op jouw werkplek? Hieronder geven wij  5 tips om afval bij de koffie-automaat te voorkomen.

Een echte mok

Misschien wel de meest simpele en voor de hand liggende tip, gebruik een mok in plaats van een wegwerpbekertje. Hoewel papier beter is dan de plastic variant, ontstaat er toch veel afval omdat veel mensen het bekertje maar één keer gebruiken. En koffie uit een ‘echte’ mok drinkt ook veel lekkerder, toch? Gebruik wel het liefst de hele dag dezelfde mok, dan hoeft de vaatwasser niet zo vaak te draaien.

 

Roerstaafjes

Laat de plastic roerstaafjes links liggen. Zonde van het plastic, en je kunt net zo makkelijk een lepeltje pakken toch? Even afspoelen aan het einde van de dag en klaar is kees. Makkelijk bespaard!

 

Een potje suiker

Bekijk eens of het op jouw werkplek mogelijk is om een pot suiker en een pak melk neer te zetten. Vooral koffiemelkcups zorgen voor veel single-use plastic afval.

 

Koekje er bij?

Liggen er bij jou op het werk koekjes in de koffiecorner? En zijn die dan per stuk in plastic verpakt? Zonde eigenlijk.. Is het een mogelijkheid om deze af te schaffen en een goed afsluitbare koektrommel neer te zetten? Die zijn eigenlijk ook veel lekkerder..

 

Manier van koffiezetten

Op welke manier wordt er op het werk koffie gezet? Als jullie een filterkoffie-automaat hebben, mogen het filter en de koffieprut gewoon bij het groenafval. Gebruiken jullie capsules? Die zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in een biologisch afbreekbare variant, bijvoorbeeld van www.peeze.nl/koffie/koffiecups/.

 

Kan het koffiemoment op jouw werkplek duurzamer? Retulp bedrukt roestvrijstalen koffiebeker to go/theebeker to go met je logo of bedrijfsnaam vanaf 50 stuks.

 

Geniet van je koffie vandaag!