Voor velen behoort koffie tot de primaire levensbehoeften. Maar hoe duurzaam is het bakkie pleur op jouw werkplek? Hieronder geven wij  5 tips om afval bij de koffie-automaat te voorkomen.

Een echte mok

Misschien wel de meest simpele en voor de hand liggende tip, gebruik een mok in plaats van een wegwerpbekertje. Hoewel papier beter is dan de plastic variant, ontstaat er toch veel afval omdat veel mensen het bekertje maar één keer gebruiken. En koffie uit een ‘echte’ mok drinkt ook veel lekkerder, toch? Gebruik wel het liefst de hele dag dezelfde mok, dan hoeft de vaatwasser niet zo vaak te draaien.

 

Roerstaafjes

Laat de plastic roerstaafjes links liggen. Zonde van het plastic, en je kunt net zo makkelijk een lepeltje pakken toch? Even afspoelen aan het einde van de dag en klaar is kees. Makkelijk bespaard!

 

Een potje suiker

Bekijk eens of het op jouw werkplek mogelijk is om een pot suiker en een pak melk neer te zetten. Vooral koffiemelkcups zorgen voor veel single-use plastic afval.

 

Koekje er bij?

Liggen er bij jou op het werk koekjes in de koffiecorner? En zijn die dan per stuk in plastic verpakt? Zonde eigenlijk.. Is het een mogelijkheid om deze af te schaffen en een goed afsluitbare koektrommel neer te zetten? Die zijn eigenlijk ook veel lekkerder..

 

Manier van koffiezetten

Op welke manier wordt er op het werk koffie gezet? Als jullie een filterkoffie-automaat hebben, mogen het filter en de koffieprut gewoon bij het groenafval. Gebruiken jullie capsules? Die zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in een biologisch afbreekbare variant, bijvoorbeeld van www.peeze.nl/koffie/koffiecups/.

 

Kan het koffiemoment op jouw werkplek duurzamer? Retulp bedrukt roestvrijstalen koffiebeker to go/theebeker to go met je logo of bedrijfsnaam vanaf 50 stuks.

 

Geniet van je koffie vandaag!

 

Ideeën en inspiratie voor bedrukte duurzame drinkflessen en thermosbekers

“Fantastische vormgeving! De fles ligt goed in de hand en koffie blijft goed warm.”

Marga LamersBedrijf: Van Bamboe

“De missie van Retulp is natuurlijk fantastisch, en hun producten al helemaal! De service van Retulp, het contact, niemand zal teleurgesteld zijn!”

Mirjam Horstmeier Bedrijf: Oxfam Novib

“Vanuit Retulp hebben we bericht gehad dat we samen met hen inmiddels 900.000 liter water hebben gedoneerd aan mensen in nood. Dank voor deze mooie samenwerking!”

Claartje VisserBedrijf: Mensely

“Kwalitatief goede producten van een bedrijf met een heldere en maatschappelijke visie!”

Michiel van der NeutBedrijf: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

“Super mooi Nederlands product met heldere ambitie: plastic flessen terugdringen en drinkwater teruggeven. Het begint altijd met 1 stap in de goede richting en ik vind dat Retulp grote stappen maakt. Daarnaast top service en kwalitatief product dus ik ben erg tevreden!”

Sabine SwinkelsBedrijf: Rethinking Group

“De missie van Retulp gecombineerd met het mooie design van de flessen zijn een geweldig geschenk voor ons als bedrijf. De missies van onze helden (bedrijven) sluiten aan en dat zorgt voor enthousiaste reacties bij de ontvangers :-)”

Patrick, Jeron & FreekBedrijf: Creating Heroes

“Retulp past goed in ons assortiment, de themosfles is van hoogwaardige kwaliteit en de uitstraling past bij ons bedrijf.”

Margreet MettingBedrijf: Wadapartja

“We hebben de supermooie thermosflessen van Retulp met een mooie Grasnapolsky opdruk verkocht bij de merchandise van het festival. Zo kon ons publiek op een duurzame manier hun koffie drinken tijdens het evenement en hebben ze een supermooi en duurzaam aandenken aan het festival, iets waarmee we graag worden geassocieerd. Het contact met Retulp verliep erg soepel en het product werd supersnel geleverd.”

Mariska BerrevoetsBedrijf: Stichting Grasnapolsky Festivals

“Retulp staat voor mij voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid.”

Lonneke van SoestBedrijf: Cocosoft

“Win-win situatie: het kunnen bijdragen aan mission indisposable was voor ons even zo belangrijk als onze medewerkers blij maken met een prachtig product!”

Ellis Swinkels-HendriksBedrijf: Foenix Kringloop en reintegratie

“Met Retulp als onderdeel van ons kerstpakket voor de medewerkers hebben we niet alleen de medewerkers beloond met een mooie beker, maar ook nog – heel belangrijk – bijgedragen aan schoon drinkwater.”

Astrid van Rooij Bedrijf: Heerlijkheid Mariënwaerdt

“Het initiatief van Retulp voor een duurzaam product en het doneren van water aan derdewereldlanden was voor Compagnon aanleiding om het product af te nemen. Onze ervaring tot nu toe is zeer positief en willen in de toekomst de drinkflessen blijven afnemen.”

Marius Wiegers Bedrijf: Compagnon

“Mooi product. Fijn persoonlijk contact, flexibel en denken graag met je mee.”

Rosanne WolffBedrijf: Franke