BPA-vrije waterflessen

Jouw vraag beantwoord: Zijn Retulp producten BPA-vrij?

BPA-vrij is een term die je waarschijnlijk al vaak bent tegengekomen. Of je nu op zoek bent naar plastic gebruiksvoorwerpen in je plaatselijke supermarkt of een herbruikbare drinkfles.

Wat is BPA en wat betekent BPA-vrij?

Waarschijnlijk wist je het al: BPA is slecht. Daarom is deze blog geschreven voor iedereen die meer wil weten over deze veel voorkomende chemische stof.

BPA staat voor Bisfenol A, dit is een synthetische chemische stof die sinds de jaren zestig veel wordt gebruikt bij de productie van polycarbonaat-kunststoffen en epoxyharsen. Het wordt meestal gebruikt om plastic te versterken, maar wordt ook aangetroffen in toiletartikelen, huishoudelijke elektronica en aankoopbonnen.

Doordat veel drinkflessen zijn gemaakt van polycarbonaat plastic, wordt BPA vaak aangetroffen in waterflessen. Het wordt ook gebruikt als voering in veel metalen containers. Het is daarom ook goed om je af te vragen of er in jouw drinkfles BPA verwerkt zit.

Is BPA slecht voor je gezondheid?

Hoewel bisfenol A een nuttige stof is, is het bewezen dat het slecht is voor je gezondheid. Bij producten die niet BPA-vrij zijn, gaat de chemische stof in het voedsel en drinken mengen die je vervolgens consumeert. Hierdoor krijg je dus stoffen binnen die niet goed voor je zijn. Een van de grootste problemen met plastic is dat het tijdens het drinken chemicaliën afgeeft. Dus hoe meer je een plastic fles gebruikt, hoe groter de kans dat je water wordt besmet. Met een herbruikbare waterfles die BPA-vrij is, voorkom je dus dat je verkeerde stoffen binnenkrijgt.

Hoewel kleine hoeveelheden BPA bij mensen misschien geen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, is de chemische stof in verband gebracht met hormonale onevenwichtigheden. Doordat BPA een vergelijkbare structuur heeft als oestrogeen, kan het hormoon gerelateerde processen beïnvloeden. Erg slecht voor je dus.

Zijn Retulp waterflessen BPA-vrij?

Bij Retulp vinden we het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over de materialen en stoffen die gebruikt worden in onze producten. Daarom werken we enkel met BPA-vrije producten. Al onze waterflessen en thermosflessen zijn dus BPA-vrij. Kies daarom voor een herbruikbare drinkfles in plaats van voor een plastic wegwerpflesje.