Het kopen van de ideale thermosfles of thermosbeker

Waar moet je allemaal op letten?

Thermosflessen zijn er in alle kleuren, maten en merken. Welke is het best? Als je een wandeling door de winterse kou maakt, is een kop warme en dampende koffie of thee een heerlijke beloning. Met een thermosfles heb je altijd warme drank bij je. Maar waar moet je op letten als je een goede en handige thermosfles wil kopen? 

Hoe werkt een thermosfles?

Door de dubbele wand van de fles blijft de inhoud warm. Tussen de twee wanden zit vacuüm getrokken lucht. Hierdoor komt de inhoud van de thermosfles niet in contact met de temperatuur buiten de fles. Dit geldt ook voor warmte, dus je kunt een thermosfles ook goed gebruiken om in de zomer je drinken koel te houden.  

Wat is het beste materiaal voor een thermosfles of thermosbeker?

Een goede thermosfles of beker verliest zo min mogelijk warmte en houdt je drank ook na een paar uur wandelen nog op temperatuur. De beste thermosflessen zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit materiaal isoleert goed en is bovendien gemakkelijk schoon te maken. 

Een grote of kleine thermosfles, wat is de juiste maat? 

Er zijn thermosflessen in diverse maten te krijgen. Hoe groter de fles, hoe meer gewicht je mee moet dragen. Koop een fles met een inhoud waar je precies genoeg aan hebt. Dit hangt er uiteraard van af hoe lang je gaat wandelen en met hoeveel personen je van de thermosfles gebruik maakt. Voor een korte treinrit volstaat een 350 ml thermosbeker meestal en die zijn er van vele merken zoals bijvoorbeeld: Mepal, Dopper, Retulp, Mizu en Klean Kanteen. Voor een lange bergtocht kies je bijvoorbeeld voor de XL 1200 ml Adventure thermoskan van Retulp of een grote thermosfles van Contigo. De meest gangbare maat is een 500 ml fles.  

Een draaidop of drinktuit welke gebruiksgemak wil je? 

De drinkfles mag natuurlijk niet lekken. Niets vervelender dan koffie of thee tussen de spullen in je tas. Verder is ook het gebruiksgemak een aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf. Er zijn thermosflessen met een draaidop of met een drukknop. Tijdens een test van thermosflessen door het tv-programma Kassa bleek een paar jaar geleden dat de traditionele draaiknop beter isoleert dan de drukknop. Een drukknop is aan de andere kant wel praktischer in gebruik, omdat je geen losse dop hoeft vast te houden tijdens het schenken. Let er wel op dat de drank in de fles niet te heet is. Een goed voorbeeld van een drinkfles met drukknop is de Click&Go Thermosbeker.

Een goedkope of dure fles, wat is een juiste prijs voor een thermosfles? 

Er bestaan aanzienlijke prijsverschillen tussen thermosflessen: je hebt al een thermosfles voor minder dan 10 euro, terwijl de duurste exemplaren rond de 70 euro kosten. Bij Retulp staan veel verschillende soorten mogelijke thermosbekers en thermosflessen in de webshop. De prijs van een thermosfles wordt bepaald door het formaat en functionaliteit van de fles. Over het algemeen zijn merkflessen van A-merken zoals Mizu, 24bottles, Retulp, Chillies en Dopper wat duurder dan merkloze thermosflessen. 

Onderzoeken en testen naar thermosbekers en thermosflessen 

Er zijn allerlei onderzoeken en testen gedaan naar thermosflessen, en reisbekers. Bij sommige testen wordt gelet op gebruiksgemak, bij anderen op duurzaamheid en bij sommige testen wordt weer gelet op de wijze van schoonmaken. Het is moeilijk om te de best geteste beker of drinkfles te benoemen. In het algemeen scoren de Nederlandse merken Dopper, Mepal en Retulp en de buitenlandse merken Contigo, Kambukka en Camelbag erg goed. 

Thermosbekers van Retulp

Bij het zoeken naar de ideale thermosfles of thermosbeker voor onderweg, staat Retulp voor je klaar. Wij staan voor duurzaamheid, gebruiksgemak en stijl. Gemaakt van hoogwaardig RVS, bieden we uitstekende isolatie voor zowel warme als koude dranken en zijn ze ontworpen met het oog op comfort en lekvrij gemak. Elk product van Retulp ondersteunt bovendien een duurzamere wereld door bij te dragen aan minder plastic gebruik. Ontdek de mogelijkheden en maak de overstap naar een bewuste keuze!