5 milieuvriendelijke producten om te gebruiken tijdens de lunch

Voor de duurzame lunchpauze!

Hoewel steeds meer mensen zich zorgen maken over de hoeveelheid plastic in het milieu, nemen maar weinig mensen de gewoonte om de plastic vervuiling daadwerkelijk te verminderen.

Het verwisselen van plastic producten voor eenmalig gebruik met milieuvriendelijke producten voor thuis kan je ecologische voetafdruk enorm verkleinen. Ook is het belangrijk om plastic afval te verminderen wanneer je weg, op vakantie of op je werk bent.

Kies voor milieuvriendelijke voedselproducten en verpakkingen in plaats van wegwerpverpakkingen. Dit zal de plastic vervuiling verminderen, je gezondheid verbeteren en daarnaast de oceanen schoonhouden.

5 milieuvriendelijke producten die je elke dag tijdens je lunchpauze kunt gebruiken.

1. Duurzame thermosbekers

Jaarlijks worden er miljoenen plastic waterflessen geproduceerd en de meeste worden niet gerecycled. Ze komen terecht in natuurgebieden, verstoppen riolen en waterwegen of vervuilen de oceanen. Neem elke keer dat je naar buiten gaat een milieuvriendelijke roestvrijstalen waterfles mee en je hoeft nooit meer een fles voor eenmalig gebruik te kopen. Een goed alternatief voor wegwerpflesjes is de Tumbler thermosbeker. Hiermee houdt je je drankjes urenlang warm of koud.

2. Duurzame koeltassen 

Dat plastic tassen verboden zijn is niets nieuws. De wet verplicht consumenten om te betalen voor één plastic boodschappentas, dit heeft al bijgedragen aan het terugdringen van het gebruik van plastic tasjes. Om plastic tassen helemaal te laten verdwijnen, zorg je ervoor dat je altijd een herbruikbare tas bij je hebt. De mission Edition Cooler Bags in samenwerking met Club Kakatua zijn de perfecte tassen voor jou! Dit zijn koeltassen gemaakt van duurzame materialen. Er is keuze uit een koeltas in de vorm van een shopper, fietstas of backpack. Voor elk verkochte koeltas wordt er een donatie gedaan aan het Stop the Trash project. Dit project zorgt ervoor dat er trash Barriers worden geplaatst in rivieren in Indonesië. Dankzij de trash barriers wordt het plastic in de rivieren tegengehouden. Dit zorgt ervoor dat het afval niet in de oceanen terecht komt en bovendien kan worden opgeruimd.

3. Duurzame Lunchboxen 

De eenvoudigste manier om plastic tijdens je lunchpauze te vermijden, is door je lunch thuis te maken en mee te nemen naar je werk in een lunchbox. De Retulp lunchbox is de broodtrommel voor jou. De broodtrommel is in verschillende kleuren te verkrijgen. Bovendien is de bamboe deksel als snijplak te gebruiken en is voorzien van een lekvrije strip. De broodtrommel wordt geleverd inclusief spork!

4. Duurzame koffiebekers

De perfecte vervanger voor de wegwerpbekers op kantoor: de Retulp travel Cups, deze herbruikbare koffiebeker houdt je drankje tot wel 30 minuten warm. Door de afsluitbare dop is koffiebeker ook ideaal voor onderweg. Ook is het mogelijk om vanaf 48 stuks deze koffiebekers te bedrukken met bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo!

koffiebeker-to-go

5. Duurzame lunch pod

Handig, duurzaam, ideaal voor onderweg en ter vervanging van wegwerpplastic. De Big Mug Classic is een dubbelwandige, vacuüm geïsoleerde rvs lunch pod. Stijlvol design, eenvoudig schoon te maken en ideaal voor onderweg. De Lunch pod wordt geleverd met lepel.

Duurzame producten van Retulp

In een wereld waar plastic vervuiling een steeds groter probleem vormt, biedt Retulp milieuvriendelijke alternatieven die niet alleen je ecologische voetafdruk verkleinen maar ook bijdragen aan een schoner milieu. Onze producten, zoals de Tumbler thermosbeker, Mission Edition Cooler Bags, en de veelzijdige Retulp lunchbox, zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Ze zijn niet alleen praktisch en mooi, maar dragen ook actief bij aan het verminderen van wegwerpplastic.