Retulp bamboe producten

Update: Woensdag 17 februari 2020

Retulp bamboe producten

15 februari 2021 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geadviseerd om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt niet meer te gebruiken. Volgens onderzoek van de NVWA komt er namelijk bij de combinatie van melamine kunststof en bamboe soms een te hoge concentratie van de stof formaldehyde vrij. En dit zou de gezondheidsnorm overschrijden. Alle reden voor de NVWA om deze producten in de ban te doen. Maar hoe zit dat met de bamboe producten van Retulp?

Retulp bamboe drinkflessen

De Retulp Bambu thermosbeker is een thermosbeker waarvan de buitenkant, met uitzondering van de dop, van bamboe is gemaakt. Dit geeft de fles een robuuste en natuurlijke uitstraling. Maar daar blijft het ook bij. De binnenkant is namelijk van gerecycled roestvrijstaal en is daarmee BPA vrij en voedselveilig. Dit geldt ook voor de Retulp Urban drinkflessen en thermosbekers waarvan alleen de buitenkant van de dop van bamboe is gemaakt. RVS is veilig en duurzaam voor het gebruik als drinkfles. Zo heeft het voedingscentrum (voedingscentrum.nl) aangegeven om als alternatief van melamine kunstof serviesgoed voor producten van onder andere RVS te gaan. Geen reden om je zorgen te maken dus.

Retulp bamboe Ecobox

Maar hoe zit dat met onze Retulp Ecobox? De Retulp lunchbox heeft een stevige bamboe deksel en het bakje is gemaakt van bamboevezels. Deze bamboevezels zijn echter in combinatie met Polypropyleen (PP) en niet met de melamine kunststof waar de NVWA het over heeft. Daarbij komt dat alle artikelen worden getest op migratie van giftige stoffen alvorens ze worden ingekocht. Omdat melamine kunststof bekend staat als risicogrondstof worden de producten ook op de migratie hiervan getest. Geen van onze producten bevatten deze melamine kunststof.

retulp bamboo lunchbox thermosbeker wit

Veilig gebruik

Retulp lunchboxen zijn in ieder veilig voor gebruik. Overigens raden wij wel af om de lunchbox in de magnetron te gebruiken en af te wassen in de vaatwasser.

Duurzaamheid staat centraal

Retulp kiest voor duurzame materialen in plaats van schijnoplossingen. Zo zijn Retulp producten geschikt voor dagelijks gebruik en hebben ze een lange levensduur. Voedselveiligheid en duurzaamheid staan hierin centraal in plaats van een product met een korte levensduur.