Help jij mee om de plastic soup te verkleinen?

Verklein de plastic soep met de nieuwe missie van Retulp

Het gebruik van mondkapjes is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en op steeds meer plaatsen is het dragen ervan dan ook verplicht. Hoewel enkelen kiezen voor een herbruikbaar mondkapje, kiest een groot deel van de bevolking voor de wegwerpvariant. Makkelijk, maar helaas niet duurzaam. Ze zijn dan ook steeds vaker op straat, in het bos of zelfs aangespoeld op het strand te spotten. Geen wonder dat deze mondkapjes de bijnaam ‘zwerfkapjes’ hebben gekregen. Niet alleen vervelend voor ons, ook voor de dieren die in de elastiekjes verstrikt kunnen raken of het verwarren voor voedsel. Helaas is dit ‘COVID-afval’ een wereldwijd probleem en komt het door regen en rivieren ook in onze oceanen terecht. We zetten ons daarom in om dit te voorkomen aangezien het probleem van zwerfafval én de plastic soep voor corona al groot genoeg was.

Retulp is opgericht met het doel om wegwerpplastic tegen te gaan door alternatieven aan te bieden. Zo willen wij de groeiende plastic soep in de oceanen voorkomen door het probleem bij de bron aan te pakken. Dit doen we door mensen te inspireren om een aantrekkelijke herbruikbare duurzame drinkfles te gebruiken, want: éénmalig is schandalig. Dat zich nu een nieuw probleem voordoet door het veelvuldige gebruik van single-use mondkapjes, is frustrerend. Om dit nieuwe zwerfafvalprobleem te voorkomen biedt Retulp daarom duurzame, herbruikbare mondkapjes aan.

Nieuwe missie

Maar dat is niet het enige. Naast het voorkomen van single-use mondkapjes en daarmee het zwerfafval, wil Retulp graag bijdragen aan het opruimen hiervan. Zo zijn wij trotse partner van het goede doel club Kakatua. Per verkocht mondkapje zal namelijk ruim een kilo plastic door middel van de drijfarmen uit de rivieren worden opgevangen, om te voorkomen dat het plastic onze oceanen binnenstroomt. Met de aankoop van een Remask mondkapje help je dus niet alleen single-use afval in Nederland te voorkomen, maar zorg je er ook voor dat ruim een kilo afval in probleemlanden onze oceanen niet in drijft. Een win-win situatie!

Maar waarom specifiek deze samenwerking? Zoals gezegd zet Retulp zich in voor het voorkomen van de plastic soep in de oceanen. Want, voorkomen is beter dan recyclen. Helaas is het in veel probleemlanden al te laat en stromen er dagelijks kilo’s plastic via de rivieren naar de oceaan. Volgens een onderzoek uit 2017 zijn slechts tien rivieren verantwoordelijk voor ruim negentig procent van al het plastic afval in de oceanen. Dit is waar het project samen met Club Kakatua op wordt ingezet. Samen met locals zetten zij zich sinds 2020 in voor het voorkomen van plastic dat via rivieren de oceaan in drijft. Dit wordt gerealiseerd door drijvende objecten in de vorm van armen plastic afval in rivieren tegen te houden en zo op te vangen zodat het niet onze oceanen binnenstroomt. Zo hebben zij sinds augustus 2020 tot januari 2021 al 125.000 kilo(!) plastic afval onderschept. Dit wordt gedaan op plekken zoals Bali, waar in een rivier bij Bukit vlak voor de afvoer naar de oceaan in vier dagen al 20.000 kilo is weggehaald. Dit plastic afval wordt zover het mogelijk is gerecycled.

Retulp Remask duurzame herbruikbare mondkapjes

Per verkocht mondkapje ruim een kilo afval uit de oceaan

Naast het feit dat de herbruikbare mondkapjes een stuk duurzamer zijn dan de wegwerpvariant, zijn deze mondkapjes gemaakt zacht katoen of Oeko-Tex. Oeko-Tex is een materiaal dat is gemaakt van 100% gerecycled textielafval dat afkomstig is van oude, ongewenste stoffen. Naast het voorkomen van vervuiling bespaar je met deze mondkapjes dus ook nog eens 26.000 liter water per kilo katoen. Daarbij is er een minimale CO-2-uitstoot omdat de mondkapjes in Europa worden geproduceerd.

Dus voor jezelf, voor je personeel of zelfs als relatiegeschenk. Bij iedere aankoop van een Remask mondkapje bescherm je niet alleen jezelf, maar draag je ook bij aan een schonere planeet. Bekijk ook eens onze blog over de voordelen van het gebruik van een herbruikbaar mondkapje. Geïnteresseerd? Kijk dan nu op de site of een van de websites waar onze Remask mondkapjes worden verkocht. Zo is er ook de mogelijkheid om je mondkapjes te bedrukken met jouw logo of merk, om zo het goede voorbeeld aan anderen te geven!

Duurzaam

Naast het feit dat de herbruikbare mondkapjes een stuk duurzamer zijn dan de wegwerpvariant, zijn deze mondkapjes gemaakt zacht katoen of Oeko-Tex. Oeko-Tex is een materiaal dat is gemaakt van 100% gerecycled textielafval dat afkomstig is van oude, ongewenste stoffen. Naast het voorkomen van vervuiling bespaar je met deze mondkapjes
dus ook nog eens 26.000 liter water per kilo katoen. Daarbij is er een minimale CO-2-uitstoot omdat de mondkapjes in Europa worden geproduceerd.

Dus voor jezelf, voor je personeel of zelfs als relatiegeschenk. Bij iedere aankoop van een Remask mondkapje bescherm je niet alleen jezelf, maar draag je ook bij aan een schonere planeet. Bekijk ook eens onze blog over de voordelen van het gebruik van een herbruikbaar mondkapje. Geïnteresseerd? Kijk dan nu op de site of een van de websites waar onze Remask mondkapjes worden verkocht. Zo is er ook de mogelijkheid om je mondkapjes te bedrukken met jouw logo of merk, om zo het goede voorbeeld aan anderen te geven!

Remask mondkapjes: een ECHT duurzaam geschenk

Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd en duurzaam relatiegeschenk, wil je een Remask reseller worden of ben je overtuigd en wil je direct een Remask mondkapje kopen? Bekijk dan onze speciale pagina’s: