Retulp Bio Drup: een nieuwe duurzame waterfles

Geproduceerd zonder fossiele grondstoffen.

Met trots stellen we je voor aan onze nieuwste duurzame waterfles: de Retulp Bio Drup. Met de introductie van de Bio Drup schaf je niet alleen een mooi gevormde waterfles aan, maar lever je ook een concrete bijdrage aan een betere wereld. Door gebruik te maken van herbruikbare drinkflessen, worden immers bergen aan wegwerpplastic bespaard. Dit plastic was anders grotendeels in de oceanen beland, waar het grote schade aan richt. De nieuwe Bio based waterfles is dan ook een hoge kwaliteit drinkfles met een lange levensduur. Op deze manier wordt samen gewerkt aan het tegen gaan van de plastic soup.

Bio Based waterfles

Naast het feit dat een herbruikbare drinkfles beter is voor het milieu, wordt de fles ook op duurzame wijze geproduceerd. De Bio Drup waterfles is volledig gemaakt van bio based HPDE. Dit is een grondstof die flexibel, recyclebaar en voedsel-veilig is. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van zo weinig mogelijk, maar een wel zo duurzaam mogelijke grondstof. De drinkfles zelf is hierbij gemaakt van ruwe materialen uit suikerriet. Dit is ook het geval bij onze Bio Bidon. Door gebruik te maken van een bio based grondstof, wordt de CO2-uitstoot verminderd ten opzichte van een standaard fossiele grondstof. De Bio Drup is daarnaast samen met de Bio Bidon de lichtste fles van dit moment. Doordat er minder materiaal wordt gebruikt is deze fles duurzamer dan een andere fles. Ook zorgt dit voor minder uitstoot tijdens het transport.

Van suikerriet naar drinkfles

Normaal gesproken worden drinkflessen gemaakt van plastic, dat wordt geproduceerd van aardolie. De productie van aardolie en de verwerking tot plastic kost energie. Het produceren van plastic drinkflessen zorgt hierdoor voor een grote CO2-uitstoot en kan milieuvervuiling veroorzaken. Dit draagt dan ook bij aan de opwarming van de aarde. Retulp staat voor duurzaamheid en wil dit dus op een andere manier. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van het landbouwproduct suikerriet. Door suikerriet te gebruiken tijdens de productie, kan het hele proces een stuk milieuvriendelijker. Dit zorgt dan ook voor een aanzienlijke afname van de CO2-uitstoot.

Eigenschappen van de Bio Drup

De Bio Drup waterfles wordt in Nederland ontworpen en geproduceerd. Het is een lichtgewicht drinkfles van 500 ml, die verkrijgbaar is in 6 verschillende kleuren: rood, wit, blauw, zwart, groen en grijs. De Bio Drup heeft een perfecte vorm die comfortabel in de hand ligt. Bovendien is de drinkfles makkelijk schoon te maken en vaatwasser bestendig. Daarnaast is de afsluitdop voorzien van een lus, waardoor deze niet meer kwijt kan raken. Bovendien wordt de Bio Drup waterfles na langdurig (her)gebruik volledig gerecycled. De drinkfles is zowel duurzaam als uitstekend recyclebaar! Met de Bio Based drinkfles heb je dus niet alleen een mooie, herbruikbare en handige drinkfles, maar draag je ook bij aan een beter milieu.