Schoon drinkwater donatie

Schoon drinkwater is de basis van al het leven op aarde. Zonder water droogt alle uit, het land, de gewassen, de dieren en ook wij mensen kunnen gemiddeld maar zo’n drie dagen zonder water. Toch is schoon drinkwater voor heel veel mensen op onze planeet nog steeds geen vanzelfsprekendheid.  Wist je dat 1 op de 10 mensen op aarde er een dagtaak aan heeft om aan veilig drinkwater te komen? Dit zorgt weer voor ontwikkelingsongelijkheid. Het zijn namelijk vooral vrouwen en kinderen die het water verzamelen. Dit betekent dus dat zij niet kunnen werken en/of naar school kunnen. Retulp ondersteund Stichting Made Blue met drinkwater donatie.

Daar komt nog bij dat in veel ontwikkelingslanden het water wat met veel moeite door vrouwen en kinderen wordt verzameld niet eens schoon is. Per dag sterven er zo’n 1300 mensen aan de gevolgen van het drinken van vervuild water. Uiteraard treft dit voornamelijk de meest kwetsbaren  zoals kinderen. Waterschaarste is daarnaast ook een bron voor conflicten die het leefklimaat er ook niet beter op maken.

Als leverancier van duurzame flessen vinden wij het bij Retulp dan ook belangrijk om ook wat terug te geven. En wat past er nou beter bij een flessenmerk dan het doneren van schoon drinkwater? Wij doen dit door voor elke verkochte fles de inhoud x 1000 in liters schoon drinkwater te doneren. Dit doen we via onze partner Made Blue . Door hen weten we zeker dat het water daadwerkelijk terecht komt waar het zo hard nodig is. Made Blue vindt, net als wij,  een blijvende impact belangrijk,  daarom wordt de lokale gemeenschap van een waterproject hierbij betrokken en getraind.

Wat wij belangrijk vinden is dat bij deze waterprojecten ook zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt, dus met lokale mensen en materialen. Dit wordt goed in de gaten gehouden door lokale partners zoals Amref Flying Doctors en Aqua for all. Kortom, jouw Retulp fles garandeert echt die liters schoon drinkwater in een gebied waar waterschaarste is. En met die waterdonatie draag je dus rechtstreeks bij aan betere kansen voor heel veel (voornamelijk) vrouwen en kinderen. Zo is het toch nog beter drinken uit jouw mooie Retulp fles? Ook ideaal als duurzaam eindejaarsgeschenk of als origineel en duurzaam personeelsgeschenk!

Retulp helpt mee om schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar te maken. Bij elke verkochte Retulp fles doneren we een grote hoeveelheid schoon water aan mensen die het hard nodig hebben. Onze flessen zijn niet alleen duurzaam, maar met jouw aankoop steun je dus ook een goed doel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem eenvoudig contact met ons via onderstaande knop.