Wat zijn milieuvriendelijke materialen voor bekers en flessen?

In onze razendsnelle wereld lijkt het soms onmogelijk om een halt toe te roepen aan de enorme hoeveelheid plastic afval die we dagelijks genereren. In Nederland alleen al gooien we elke dag 19 miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen weg, en dat na slechts één keer gebruik. Het is duidelijk dat we een verandering nodig hebben, een verschuiving van wegwerp naar hergebruik. Door bewuste keuzes te maken, kunnen we niet alleen de plastic soep verminderen, maar ook zorgvuldiger omgaan met onze waardevolle grondstoffen en een schonere wereld achterlaten voor de toekomstige generaties.

Wat valt er onder duurzaam?

Duurzaamheid omvat alles wat biologisch, gerecycled of een lange levensduur heeft. Bij Retulp begrijpen we het belang van duurzaamheid als geen ander. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld met oog op het milieu, en we bieden een breed scala aan producten gemaakt van diverse duurzame materialen. Maar wat maakt deze materialen eigenlijk duurzaam? En waarom is het zo essentieel om bewuste keuzes te maken? In deze blog leggen we het uit.

Bamboe(vezels): snelgroeiend en sterk

Bamboe, vaak verward met een houtsoort, is eigenlijk een grassoort die snel groeit en ongelooflijk sterk is. Dit maakt bamboe een duurzame keuze, omdat het snel kan worden geoogst. Daarnaast is bamboe van nature ongediertebestendig en heeft het weinig water nodig. Bij Retulp hebben we twee modellen thermosflessen die hoofdzakelijk van bamboe zijn gemaakt, waardoor je met stijl kunt bijdragen aan een groenere planeet.

PLA Bioplastic: Natuurlijk afbreekbaar

PLA, gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel, is biologisch afbreekbaar in industriële compostering. Perfect voor verpakkingen van paprika’s en sla, omdat het een ademend materiaal is. Hoewel het geweldig is voor bepaalde toepassingen, is PLA minder geschikt voor flessen, en daarom vind je bij Retulp geen PLA flessen in ons assortiment.

RPET: Een tweede leven voor plastic

Gerecycled plastic, of RPET, bespaart op het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert de uitstoot van CO2 en waterverbruik. Hoewel recycling energie-intensief kan zijn, is het een stap in de goede richting. Bij Retulp kiezen we er echter voor om alleen tassen en lunchzakken van RPET te maken, vanwege de complexiteit rond voedselveiligheid en recyclebaarheid van flessen.

Rietsuiker Bioplastic: Verminderd CO2 uitstoot

Uit suikerriet wordt niet alleen rietsuiker gemaakt, maar ook bio-ethanol, dat vervolgens wordt omgezet in plastic met dezelfde samenstelling en kwaliteit als plastic gemaakt uit aardolie. Het bijzondere is dat suikerriet tijdens het groeien veel CO2 opneemt, waardoor biobased kunststof een negatieve CO2-uitstoot heeft. Onze bio bidons zijn gemaakt van deze milieuvriendelijke grondstof.

Roestvrijstaal: het meest milieuvriendelijk 

Onze drinkflessen en thermosbekers zijn gemaakt van roestvrijstaal en dit is niet zomaar. Naast de lange levensduur bieden RVS flessen talloze voordelen ten opzichte van plastic flessen. Ze zijn niet alleen beter bestand tegen ziektekiemen, chemicaliën en smaakstoffen, maar ook vrij van schadelijke stoffen zoals BPA. Bovendien zijn RVS drinkflessen en thermosflessen gemakkelijk schoon te maken en blijven ze smaakneutraal, waardoor je altijd van puur en fris water kunt genieten.

Bij Retulp vind je zeker de perfecte drinkfles of thermosbeker die past bij jouw levensstijl en helpt bijdragen aan een duurzamere wereld. Kies bewust, maak een groen statement en draag bij aan een schonere toekomst. Samen kunnen we het tij keren en onze planeet beschermen voor de generaties die nog komen gaan.

Een waterfles of thermosbeker van Retulp

Bij Retulp zetten we ons in voor een duurzamere toekomst door het aanbieden van herbruikbare drinkflessen en thermosbekers die niet alleen stijlvol, maar ook milieuvriendelijk zijn. Een waterfles of thermosbeker van Retulp is goed voor jezelf, een ander en de planeet. Voor elke verkochte fles draagt Retulp bij aan drinkwaterprojecten wereldwijd, waardoor je aankoop een directe impact heeft op het welzijn van anderen. Per verkochte waterfles of thermosbeker wordt 1000x de inhoud aan schoondrinkwater gedoneerd aan Made Blue.