WWF plastic free oceans project

Afgelopen week ontvingen wij de jaarlijkse rapportage van een van de projecten die wij een warm hart toedragen en die wij ondersteunen. Het Plastic Free Oceans Project van het Wereld Natuur Fonds.

Aan de ene kant een rapport waar je in eerste instantie niet vrolijk van wordt. Zo heeft bijvoorbeeld 90% van de zeevogels plastic binnen gekregen en geldt dit voor 52% van de zeeschildpadden. Vervolgens is uit onderzoeken gebleken dat er bij 90% van de onderzochte zeedieren negatieve gevolgen van plastic te zien zijn. Neem daarbij het vooruitzicht is dat het plastic probleem in de oceanen in 2050 verviervoudigd zal zijn en de moed zakt je wel even in de schoenen.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes in dit Plastic Free Oceans Project rapport te lezen. WWF heeft in Indonesiƫ tientallen trash barriers in rivieren weten te realiseren. Ook is er een opvangcentrum voor gewonde zeedieren die plastic in hun maag hebben opgericht. Ook is er nauw contact met jongerenbewegingen, zoals Bye Bye Plastic Bag en is er aandacht besteed aan de educatie over de schadelijke effecten van plastic afval. Plan is om de komende 3 jaar de Filippijnen en Maleisiƫ te ondersteunen met het reduceren van hun plastic afval.

Dit soort resultaten stemt ons dan toch wel enigszins positief. We realiseren ons natuurlijk heel goed dat dit nog maar een begin is en dat er echt nog veel meer nodig is. DaaromĀ  blijft Retulp de inspanningen van het WWF steunen. Ook de komende jaren in MaleisiĆ« en op de Filippijnen. Samen kunnen we meer, dus steun jij het WWF ook? Natuurlijk kan dit door het doen van een donatie, maar ook door een Retulp product in de webshop van het WWF te bestellen natuurlijk!

Bij Retulp zijn we trots op onze betrokkenheid bij initiatieven zoals het Plastic Free Oceans Project van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Ons hart ligt bij het bevorderen van een schonere planeet, waarbij het terugdringen van plastic in onze oceanen een cruciale rol speelt. Door onze producten aan te bieden in de WWF-webshop dragen we bij aan de financiering van essentiƫle projecten die gericht zijn op het beschermen van onze oceanen en het ondersteunen van duurzame oplossingen. Bij elke aankoop van een Retulp product draag je niet alleen bij aan het verminderen van wegwerpplastic, maar steun je ook actief de missie van WWF om onze oceanen plasticvrij te maken.