Duurzame kerstgeschenken 2020

Heb jij al een passend kerstgeschenk voor de feestdagen?

Retulp kerstboom

Een kerstpakket of kerstgeschenk geven is al jaren een traditie. Met een kerstpakket of kerstgeschenk kun je je werknemers of klanten een prettige kerst wensen. Daarnaast is het een blijk van waardering naar de mensen om je heen. Het geven van een kerstgeschenk ontstond al in het begin van de 19e eeuw toen de boerenbevolking langs de deuren gingen om een pakket met eten en drinken voor de feestdagen rond te brengen voor het hele gezin. Zo brachten ze de kerstpakketten naar knechten of dienstmeiden omdat voedsel bewaren in de winter een lastige opgave kon zijn.

Tegenwoordig geven we rond de feestdagen een kerstgeschenk aan onze werknemers en relaties als blijk van waardering. De traditie is in een nieuw jasje doorgegeven waar naast voedselpakketten ook veel leuke andere pakketten zijn samengesteld. Door het brede aanbod van kerstgeschenken kan het best lastig zijn om een passend kerstcadeau te vinden. Daarom geven wij je in deze blog vier tips voor een passend kerstgeschenk anno 2020. Wist je dat je ook de verruiming van de WKR in kunt zetten om voordelig je kerstgeschenken in te kopen?

Waar kun je een kerstgeschenk voor gebruiken?

Kerstgeschenken zijn er in allerlei verschillende vormen en maten en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. In de branche zien we bijvoorbeeld niet alleen dat er kerstgeschenken aan werknemers worden gegeven maar ook aan klanten, relaties, derden of vrijwilligers.

Relatiegeschenk/kerstgeschenk

Steeds meer bedrijven geven tijdens de feestdagen aan relaties een kerstgeschenk. De kerstgeschenken worden gegeven aan relaties van bedrijven om de onderlinge banden te versterken. Daarnaast is het geven van een kerstgeschenk een mooi informeel contactmoment waar persoonlijke aandacht centraal staat. Dat er überhaupt iets wordt gedaan aan het geven van een geschenk als blijk van waardering, is goed voor de relatie tussen werknemer en werkgever of tussen klant en werkgever. Hiermee heb je een grotere kans dat een klant bij een volgende opdracht weer bij jouw bedrijf terecht komt.

Personeelsgeschenk

In tijden dat het lastig is om personeel te vinden die 100% voor je bedrijf of organisatie willen geven is het belangrijk om je personeel tevreden te stellen. Om te kijken wat de behoeften zijn van je werknemers is het goed om te kijken naar de insentrieke en de exentrieke motivatie. Dit zijn fysieke- (zoals salaris, een bonus of een kerstgeschenk) en mentale motivatiefactoren (bijvoorbeeld verantwoordelijkheid of waardering) waarom een werknemer werk voor een werkgever verricht. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat ongelukkige werknemers in de VS 550 miljard dollar verspillen aan verloren productiviteit omdat de motivatie verloren was. De feestdagen zijn hét moment om je personeel extra in het zonnetje te zetten met bijvoorbeeld een passend relatiegeschenk.

Kerstgeschenk voor vrijwilligers

Naast geschenken voor werknemers zijn de feestdagen een goed moment om je vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook dit kun je doen met een persoonlijk kerstgeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een mooi pakket of een kerstgeschenk met een boodschap.

Belastingvrij kerstgeschenken bestellen door middel van de WKR

Via de WKR (werkkostenregeling) kunnen werkgevers belastingvrij vergoedingen, in de vorm van bijvoorbeeld een kerstgeschenk, thuiswerkpakket of relatiegeschenk aan werknemers geven. Wanneer dit gebeurt binnen de vrije ruimte van de WKR hoeven zij hierover dus geen loonheffing af te dragen. Per 1 januari 2020 is de Werkkostenregeling tijdelijk verruimd. Dit initiatief is door PPP gestart. Het te besteden percentage van de loonsom is verhoogd van 1,7% naar maar liefst 3% (tot en met een loonsom van € 400.000,00). Dit levert vooral een voordeel voor het mkb op. Er is door de overheid 200 miljoen voor deze verruiming uitgetrokken. Een mooie geste in Corona tijd om aan een passend kerstpakket te besteden.

4 tips voor een passend kerstgeschenk

Tip 1. Origineel kerstgeschenk

Desondanks dat de traditie van kerstgeschenken is begonnen met voedsel pakketten zie je tegenwoordig veel variaties met andere producten. Door te gaan voor een ander origineel kerstgeschenk verras je je medewerkers met een cadeau wat langer meegaat dan de feestdagen. Ga dit jaar bijvoorbeeld voor een Retulp Urban of Tumbler als vervanging voor de plastic varianten.

Tip 2. Duurzaam kerstgeschenk

Tegenwoordig leven we in een maatschappij waar eenmalig gebruik steeds minder gewaardeerd wordt. Naast het helpen met klimaatdoelstellingen heb je met een duurzaam kerstgeschenk een strategisch product voor marketing binnen je bedrijf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat duurzame relatiegeschenken of kerstgeschenken zorgen voor een hoge waardering vanuit de klant en voor een opvallende boost binnen het bedrijf. Hierbij is vooral het verhaal achter een cadeau belangrijk.

Tip 3. Kerstgeschenk met een persoonlijke noot

Aandacht besteden aan je personeel of relaties loont altijd. Waarom zou je dit dus niet weerspiegelen in de kerstgeschenk? Ga bijvoorbeeld voor een geschenk met je eigen logo, naam of beide. Wist je dat het bij Retulp ook mogelijk is om de namen van je werknemers individueel te laten graveren in onze producten? Hiermee laat je zien dat het geschenk écht voor die specifieke persoon bedoeld is.

Tip 4. Bruikbaar kerstgeschenk

Herken je dat je een cadeau hebt gekregen waar je niet blij mee was of waar je nooit meer iets mee hebt gedaan? Dit blijft erg zonde en jammer. Je wilt nou eenmaal een goede indruk achterlaten met je kerstgeschenk. Ga daarom voor een product waar de ontvanger iets aan heeft of wat functioneel is. Zijn je medewerkers veel op pad? Kies dan bijvoorbeeld een Tumbler zodat je medewerkers overal onderweg alsnog een lekker kopje koffie of thee kunnen drinken.

Bambu thermosbeker kerst

Waarom een Retulp kerstgeschenk

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander en de planeet

Met een Retulp kerstgeschenk heb je niet alleen een mooi product in handen. Wanneer je namelijk een waterfles of thermosbeker aanschaft doneer je bij elke fles 1000 keer de inhoud in liters water aan ontwikkelingslanden. Hiermee zorg je ervoor dat er ergens in de wereld iemand met je meedrinkt. Ga je toch liever voor een lunchproduct? Dan zorg je ervoor dat er bij elk item een boom geplant wordt. Daarnaast zorg je ervoor dat er minder single-use producten gebruikt worden en er minder in de natuur beland.

Duurzaam

Retulp producten zijn gemaakt van duurzame materialen. Alle materialen zijn met zorg uitgekozen op bruikbaarheid, uitstoot en levensduur. Alle producten bestaan uit RVS, Bamboovezels of Bioplastic (gewonnen uit suikerriet), hebben daardoor een lange levensduur en geven geen smaken van het materiaal af.

Altijd bruikbaar, zomer of winter

Retulp producten zijn geschikt voor elk moment. Zo kun je de Tumbler thermosbekers in de zomer gebruiken om je koude drankjes tot 12 uur koel te houden. In de winter neem je je thermosbeker met je favoriete warme drankje overal mee naartoe en blijft de inhoud tot 8 uur warm.

Drie redenen voor mooie duurzame flessen met eigen logo en een goed verhaal:

  1. Goed voor jezelf, goed voor een ander en goed voor de planeet;
  2. Scherpe all-in prijzen zonder onverwachte bijkomende kosten met vooraf digitale drukproef;
  3. Snelle levertijd van 8 tot 10 werkdagen en eenvoudig bestellen in 3 stappen. Ontwerp hier je eigen fles met onze configurator. Kies een fles en klik vervolgens op ‘ontwerp je eigen…’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?