5 tips voor het aanschaffen van een duurzame koeltas

De zomer staat weer voor de deur en we mogen weer op pad! Tijd voor een mooie duurzame koeltas. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij aanschaf van een duurzame koeltas?

Grote kans dat je deze zomer een bezoekje gaat brengen aan het strand. Of een mooie lange wandeling gaat maken in de bossen. Essentieel op warme dagen is een koeltas om al de meegebrachte drankjes en eten goed gekoeld te houden. Maar waar moet je nou op letten bij het uitzoeken van een geschikte koeltas? En hoe maak je nou de meest duurzame keuze?

Grootte 

De eerste tip is om op de grootte van de koeltas te letten. Zet een praktische bril op en bedenk voor welke gelegenheden je de duurzame koeltas wilt gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld vaak meteen groep naar het strand of lekker met z’n tweetjes? Of wil je de koeltas gebruiken voor het doen van boodschappen? Is het voornamelijk voor het vervoeren van je boterhammen naar werk?  Aan de hand van dit soort vragen kun je vaststellen of je, een grotere koeltas wilt, of een handzamere koel lunchtas. Kijk daarom naast de inhoud in liters ook goed naar de vorm en inhoud weergegeven in blikjes, dit helpt om, goed in te schatten welk model tas en welke grootte het best bij je past.

Koelvermogen

Ben je het type welke wilt genieten van een lekkere salade op het strand, dan wil je wel dat je salade goed gekoeld blijft.  Dit vraagt om een stuk betere isolerende koeltas dan wanneer je enkel koude drankjes wenst gedurende de gehele dag. Alle koeltassen zijn voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal. Welke de garantie geeft dat je salade lekker koel en fris blijft.

Mobiliteit

Als je weet welke inhoud en koelvermogen bij je past is het tijd om na te denken over de mobiliteit die je wenst. Ga je vaak met de fiets een dagje naar het strand? Of ga je te voet? Afhankelijk van je keuze van vervoer kun je het model koeltas aanpassen. Neem bijvoorbeeld vaak de fiets naar de supermarkt of het strand dan is de koel fietstas een echte uitkomst. Deze is namelijk ook gemakkelijk aan een boodschappenkarretje te klikken. Maar heb je een lange wandeling gepland dan is de koelrugtas een betere optie. Tip! Neem je vervoer ook mee in de keuze van koeltas.

Materiaal

Een koeltas wordt natuurlijk vaak in de buitenlucht gebruikt en moet daarom tegen een stootje kunnen. Belangrijk hierbij is dat de koeltas van stevig materiaal is gemaakt, zodat deze niet gauw stuk gaat. Let daarom bij aanschaf van een koeltas op de keuze van het materiaal. Kies materiaal welke stevig is dan zal de koeltas langer meegaan. Hiermee maak je direct de meest duurzame keuze.

Extra functies

Als laatste kun je nog kijken naar de extra functies van de koeltassen. De meeste koeltassen hebben vaak extra vakjes voor je telefoon/sleutels of optionele draagbanden. Zo heeft onze Mission Edition koel- fietstas extra reflectoren door middel van ons logo aan de zijkant van de koeltas. Zo ben jij goed zichtbaar op de fiets. Daarnaast een extra tip! let op een extra flessenhouder. Dit is natuurlijk een onmisbare functie voor een koelrugtas welke voor het wandelen gebruikt wordt.

Als je op deze bovengenoemde zaken in acht neemt, kies je altijd de koeltas die goed bij je past.