Back to school: vijf echte must haves

Van duurzame drinkfles tot duurzame rugtas

Het is nu eenmaal een feit dat je voor kinderen een boel spullen nodig hebt. Maar als je kinderen de leeftijd hebben dat ze naar de basisschool gaan, moet je weer aan heel andere dingen denken zoals schoolspullen. Voor een productieve en educatieve dag is het belangrijk om goed te drinken en te eten. Dit brengt vaak single use plastic met zich mee. Hieronder de vijf must haves welke single use plastic voorkomen, van duurzame drinkfles tot duurzame rugtas

Herbruikbare waterfles

Plastic single use flesjes zien we al te vaak op scholen voorbij komen. Natuurlijk een goede stap dat er nu ook op kleine flesjes statiegeld zit. Echter worden er nog keer op keer nieuwe flesjes gekocht en dus geproduceerd. Een herbruikbare waterfles is de uitkomst tegen dit probleem. Tip! Ga voor een roestvrijstalen fles, deze kunnen tegen een stootje en daardoor kan je er lang van genieten.

Herbruikbare lunch wraps

Plastic boterhamzakjes worden dagelijks gebruikt en niet hergebruikt. Hierdoor is dit een echte vervuiler. Erg jammer want er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven om jouw boterhammen gemakkelijk en duurzaam mee te nemen. Neem bijvoorbeeld de katoenen lunch wraps. Gemakkelijk uit te wassen en opnieuw te gebruiken.

Herbruikbare lunch box

De herbruikbare lunch box is een ander alternatief om je boterhammen mee te nemen. Daarnaast kun je hier niet alleen boterhammen in vervoeren. Maar ook een lekkere salade of pizza. Let erop bij aanschaf van een lunch box dat deze gemaakt is van materiaal welke gemakkelijk schoon te maken is en welke tegen een stootje kan. Zo heb je er langer plezier van en draag je bij aan het plastic probleem.

Duurzame food pod

Wil je nou graag een lekkere soep of yoghurt meenemen naar school. Dan is de Big Mug een uitkomst. Een roestvrijstalen food pod welke geen onaangename geurtjes of smaken vasthoudt. Naast dat deze keer op keer te gebruiken is, is deze ook erg stijlvol.

Duurzame koel rugtas

Een mooie rugtas is natuurlijk prioriteit 1 voor schoolgaande kinderen. Je wilt het liefste een rugtas waar je je boeken, lunch en laptop in kwijt kunt. Tip! Ga voor een mooie koel rugtas zo blijft je lunch ook nog lekker koud. De Mission Edition cooler backpack is de geschikte rugtas voor!