Retulp en de Pelikaan

Alweer mogen wij een hele leuke lokale samenwerking onder de aandacht brengen, namelijk die van Retulp en De Pelikaan Zutphen. De Pelikaan Zutphen is een begrip in de regio. Deze winkel heeft een rijke historie want bestaat al sinds 1816! Begonnen als een zogenaamde zaak in koloniale waren die zelf koffie brandde in de eigen Stoom-Koffiebranderij heeft deze winkel dus een rijke geschiedenis. Vanaf 1920 echt gespecialiseerd in koffie en thee. Inmiddels is de winkel uitgebreid met een gezellige schenkerij en mooie cadeauwinkel. De Pelikaan verkoopt koffie uit diverse landen zoals Costa Rica, Brazilië, Colombia etc. die in de eigen winkel gebrand wordt. Superleuk dat Retulp en De Pelikaan elkaar hebben gevonden!

Voor de cadeauwinkel was De Pelikaan op zoek naar mooie duurzame flessen. Hierdoor kwamen al snel onze Tumbler en Travel Cup in beeld. De Tumbler hadden we altijd al in het zwart in het assortiment, maar de Travel Cup was er alleen in ivoor. De Pelikaan wilde wel graag in hun huisstijl. Deze is zwart met een gouden pelikaan. Voor ons dus de  uitdaging om daar een goed oplossing voor te vinden.

Uiteraard hebben we die uitdaging graag aangenomen en is het ons gelukt om een de Travel Cup in mooi zwart geproduceerd te krijgen. Op zowel de zwarte Tumbler als de zwarte Travel Cup is in goud het logo van De Pelikaan Zutphen gedrukt. Een precisiewerkje omdat vooral de pelikaan in het logo veel fijne lijntjes heeft. Maar, eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er zijn. De Pelikaan heeft er twee hele stijlvolle items bij in het assortiment. En met dank aan De Pelikaan hebben wij ook een mooie toevoeging aan ons assortiment omdat we vanaf nu de Travel Cups ook in het zwart kunnen aanbieden!

Twee collega’s zijn deze primeur persoonlijk gaan afleveren bij de sfeervolle cadeauwinkel in Zutphen. Daardoor konden we gelijk vaststellen dat onze flessen en cups zeker niet misstaan tussen alle andere leuke items. Voor ons ook leuk om te zien hoe enthousiast Luc en personeel waren over de Travel Cups en de Tumblers. En als extra bonus waren onze bekers een dag later in het NOS Journaal dat een item had gefilmd bij De Pelikaan! Wat ons betreft weer een zeer geslaagde samenwerking.

211.400 Liter

Zoveel liter schoon drinkwater heeft De Pelikaan Zutphen met deze flessen gedoneerd aan mensen in ontwikkelingslanden.